Urbanisme

Cantallops vol la rectoria per fer-hi l'ajuntament

L'adquisició es faria amb una permuta de parcel·les amb el Bisbat que ara té cedit l'edifici a l'Ajuntament

L'antiga rectoria de Cantallops podria convertir-se en el futur ajuntament del municipi: Joan Sabartés, alcalde, confia que aquest proper 2016 es pugui concretar l'acord amb el Bisbat per adquirir l'edifici i poder destinar-lo en un futur a dependències municipals. Actualment, el Bisbat té cedida l'antiga rectoria a l'Ajuntament. A l'edifici hi ha l'oficina de correus i també s'utilitza com a magatzem municipal. El contracte de cessió acaba els propers anys i el govern municipal no vol deixar escapar aquesta oportunitat: “És un edifici emblemàtic del poble, ben situat al nucli; un edifici gran, amb jardins i una planta, on, a més de la sala de plens i despatxos municipals, es podrien ubicar en el futur diferents serveis o activitats del poble”, explica l'alcalde.

Amb tot, Sabartés insisteix que tot just s'inicia la tramitació i que el projecte no es pot donar per tancat: en un dels últims plens es va començar a tramitar la modificació puntual de les normes subsidiàries del pla general de Cantallops, pas necessari per poder destinar l'edifici a equipaments. “És un dels projectes que volem tirar endavant, però encara ens queda feina”, diu l'alcalde.

El projecte d'adquisició, segons Sabartés, seria assumible per l'Ajuntament perquè no suposaria un cost important. L'adquisició es faria mitjançant una permuta: l'Ajuntament cediria al Bisbat sis parcel·les a canvi de la rectoria. Amb aquesta permuta, a l'Ajuntament li quedaria encara per pagar un diferencial d'uns 110.000 euros. D'aquesta quantitat, uns 70.000 euros es podrien finançar a través del Puosc, i només quedarien pendents uns 40.000 euros directament a càrrec de l'Ajuntament, que, segons l'alcalde, es podrien pagar en quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona