Conferències

Cerca

Del
al

Girona

Dijous, 20 setembre 2018

19.00. Museu del Cinema. El músic David Carabén comenta La delgada línea roja, de Terrence Malick. Dins el cicle Cinc seqüències per explicar una obra mestra.

Divendres, 21 setembre 2018

18.30. Biblioteca Carles Rahola. Conferència El temps de M. Aurèlia: dones, feminisme i política a la Catalunya de la segona meitat del s. XX, a càrrec de la Dra. Mary Nash, catedràtica emèrita de la Universitat de Barcelona.

Dissabte, 22 setembre 2018

12.30. Plaça de la Independència. Xerrada sobre el vehicle elèctric. Dins la Setmana Europea de la Mobilitat.

Dilluns, 24 setembre 2018

18.00. Casa de Cultura. Conferència Investigant en càncer guanyarem vida: la recerca oncològica a Girona, a càrrec de Jordi Barretina, director de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

Dimarts, 25 setembre 2018

18.30. Biblioteca Carles Rahola. Auditori petit. Xerrada El teu rendiment físic és el mateix en els dies de la menstruació, a càrrec de Sílvia Wang. Acte paral·lel a la Cursa de la Dona de Girona.

Dimecres, 26 setembre 2018

19.00. Espai dels Amics del md'A. Conferència El pròleg de Pujols a la matemàtica de la història, a càrrec d'Alba Padrós i Max Pérez Muñoz.

11.30. CaixaForum. Xerrada-col·loqui amb el títol Castelló d'Empúries: basílica, Cúria Presó i Farinera, a càrrec de Josep M. Gironella Granés, Doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona, llicenciat en Història per la UdG. Dins el cicle Coneguem el nostre patrimoni cultural.

16.00. Girona Emprèn. Parlem de... lideratge personal i èxit empresarial, a càrrec de Sergi Bonilla, consultor coach i formador de lideratge i recursos humans.

19.00. Casa de Cultura. Conferència El big data abans del big data: com ens vigilaven quan semblava que no ens vigilaven tant?, amb Bel Bosck, creativa.

Prop de Girona

Dijous, 20 setembre 2018

Vilablareix

19.30. Can Gruart. Conferència Ocells del nostre entorn. Claus per identificar-los, a càrrec d'en Sebi Gispert-Sauch, enginyer agrònom i naturalista.

Porqueres

17.00. Casal de la Gent Gran. Xerrada Què cal saber del dolor?, a càrrec de Gemma Fontbernat.

Divendres, 21 setembre 2018

Llagostera

21.00. Centre cultural Can Roig. Conferència Pompeu Fabra i un col·laborador llagosterenc del Diccionari general de la llengua catalana, a càrrec de Mariàngela Vilallonga. Dins les activitats del Correllengua.

Palafrugell

19.30. Sala polivalent de la biblioteca. Xerrada Consideraciones sobre los orígenes de la contradanza habanera, a càrrec de Cecilio Tieles Ferrer, professor emèrit del Conservatori de Vila-seca.

Sant Feliu de Guíxols

18.00. Biblioteca del centre cívic Tueda. Conferència Els serveis de teleassistència domiciliària (TAD), de la teleassistència mòbil (TAM) i del localitzador personal (LOPD), a càrrec de l'Àmbit de la Gent Gran i Atenció a la Dependència de la Creu Roja a Sant Feliu de Guíxols-Vall d'Aro. Dins el Dia Mundial de l'Alzheimer.

Dia de la Pau

19.00. Centre cívic Vilartagues. Xerrada Recuperem la història dels brigadistes. Presentació de la plataforma SIDBRINT, un procés viu, a càrrec de Lourdes Prades Artigas, doctora en Història. Introducció sobre La xarxa hospitalària de les Brigades Internacionals, a càrrec de Carles Hervàs, doctor en Història i metges.

Roses

19.30. Sala d'exposicions Ca l'Anita. Xerrada Punta Falconera: terra, aigua, aire i foc, a càrrec de Fèlix Bretón.

Dissabte, 22 setembre 2018

Santa Cristina d'Aro

20.00. Sala d'exposicions de La Caixa. Conferència col·loqui sobre La màgia del Japó, a càrrec de Demetri de San Eugenio Ball-llosera, consultor de viatges.

Palafrugell

19.30. Museu del Suro. Xerrada sobre Fotoperiodisme en temps convulsos, a càrrec de Sandra Balsells. Dins la X Biennal de Fotografia Xavier Miserachs.

Figueres

18.30. La Cate. Primera xerrada del cicle sobre els processos revolucionaris llatinoamericans Nicaragua i Cuba, amb Jaume Soler, membre del Comitè Europeu de Solidaritat amb la Revolució Popular Sindicalista, i Xavier Vizcaino, educador social i activista ambiental.