Conferències

Cerca

Del
al

Sant Feliu de Guíxols

Dimecres, 20 febrer 2019

18.00. Centre cívic Tueda. Aula cultural: Arròs i arrossos. Orígens i la història d'aquest petit cereal, a càrrec de Carme Barreneche, de l'Associació de dones Ermessenda, de Santa Cristina d'Aro.

Prop de Sant Feliu de Guíxols

Dimecres, 20 febrer 2019

Girona

19.00. Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia. Taula de diàleg sobre alternatives a la justícia tradicional a l'hora d'afrontar els conflictes en l'àmbit familiar. Ponents: Fernando Lacaba, Magistrat i President de l'Audiència Provincial de Girona: Pascual Ortuño Muñoz, magistrat de família, secció 12 de l'Audiència Provincial de Barcelona; Francisco Molinero, psicòleg mediador, president de la Junta Rectora de la Delegació de Girona del COPC, i Connie Capdevila, psicòloga mediadora i coordinadora de coparentalitat, vocal de la Junta de Govern del COPC.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Paradoxes i altres contradiccions en les dones fotògrafes a Catalunya, a càrrec de Noelia Pérez, historiadora i artista visual. Dins el cicle Fotografia i gènere.

19.00. Centre cívic Ter. Xerrada Paisatges salvats, procés de participació ciutadana.

19.00. Centre cívic Santa Eugènia. Xerrada informativa sobre la Llei de la 2a Oportunitat, El perdó dels deutes.

Dijous, 21 febrer 2019

Lloret de Mar

19.00. Biblioteca municipal. Xerrada Mi rareza, mi grandeza, a càrrec d'Alba Saskia. Dins el cicle Els Dijous de l'Aurora.

19.00. Biblioteca municipal. Xerrada Mi rareza, mi grandeza, a càrrec d'Alba Saskia.

Palafrugell

16.00. Biblioteca. Xerrada El plor del lactant. Què puc fer per ajudar el meu nadó?, a càrrec de Cindy Vilahur i Helena Bermudo. Per a famílies amb nadons de 0 a 3 anys.

Girona

14.30. Col·legi de Farmacèutics. Xerrada Els drets dels pacients al final de vida i el DVA, a càrrec de Glòria Cantarell, metgessa pal·liativista, i Magda Navarro, farmacèutica. Activitat organitzada pel DMD (Dret a Morir Dignament).

17.00. Casa de Cultura. Xerrada El dret a morir dignament, un dret humà, a càrrec d'Isabel Alonso, presidenta de DMD-CAT, i Cristina Vallès, coordinadora de DMD-Girona (Dret a Morir Dignament).

Divendres, 22 febrer 2019

Cassà de la Selva

20.00. Auditori Sala Galà. Xerrada-projecció Espigoladors d'imatges. Ernest Costa, fotògraf i escriptor, conversarà amb Antoni Martí i Quim Paredes.

Lloret de Mar

20.00. Club Marina Casinet. Conferència del geòleg Xavier Gassiot.

Pals

20.00. Ca la Pruna. Conferència Volar, un plaer al teu abast, a càrrec de Martí Pons, cap de Mossos.

Girona

19.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Xerrada Dels reptes de la premsa en un món cada cop més autoritari. Assemblea de lectors de VilaWeb.

19.00. Centre cívic Pla de Palau. Conferència L'economia del bé comú, a càrrec de Josep Maria Carbó.

19.30. Casa de Cultura. Conferència-col·loqui Del patiment a la felicitat. Ideologia vs. psicoanàlisi, amb Jordi Fernández; psicoanalista, president de l'Associació de Psicoanàlisi ULP-Gi, i el Dr. Josep Miquel Pueyo, psicoanalista,  president honorífic de l'Associació de Psicoanàlisi ULP-Gi.

Vilablareix

19.30. Centre cultural Can Gruart. Conferència La salvaguarda del patrimoni català durant la guerra civil, a càrrec de Joaquim Nadal i la Gemma Domènech, coautors del llibre Patrimoni i guerra. Girona 1936-1940.

Bescanó

19.00. Hotel d'Entitats. Xerrada de psicologia canina: Coneixements bàsics per una bona relació amb el gos, a càrrec de Jaume Serrano Teixidor, professor educador caní.

Torroella de Montgrí

19.00. Museu de la Mediterrània. Conferència La derrota i l'exili a l'Empordà, a càrrec de Jordi Gaitx, professori associat d'Història a la UdG i graduat superior en Arxivística i Gestió de Documents. Dins la I Jornada de Memòria Històrica Local.

Banyoles

20.00. Auditori de l'Ateneu. Conferència Una mirada al procés. Del tauler català a la cruïlla basca, a càrrec del lehendakari Juan José Ibarretxe.