Conferències

Cerca

Del
al

Prop de Vic

Dilluns, 19 novembre 2018

Vallfogona de Ripollès

17.00. Local cultural. Xerrada de La Marató de TV3 sobre el càncer.

Ripoll

19.00. Biblioteca Lambert Mata. Xerrada Pompeu Fabra, seny ordenador de la llengua, a càrrec de David Paloma, filòleg.

Santa Coloma de Farners

18.00. Biblioteca Joan Vinyoli. Xerrada Quan podem dir que una cosa és justa?, amb Josep M. Carbó, professor i filòsof.

Girona

17.00. Hotel d'Entitats. Conferència Música i Alzheimer. Identitat, comunicació, benestar, a càrrec de Mònica de Castro, musicoterapeuta. Dins el cicle La cuidadora. Eines de suport.

18.00. Biblioteca Carles Rahola. Xerrada La nanotecnologia: la revolució invisible, a càrrec de Jordi Díaz. Dins la Setmana de la Ciència.

19.00. CaixaForum. Conferència Nàpols, a càrrec de Joan Vives. Dins el cicle La primavera del barroc: història de 4 ciutats.

Dimarts, 20 novembre 2018

Banyoles

19.30. Acadèmia de Francès Banyoles. Xerrada participativa en francès sobre la mediació humanista: una aproximació per transformar les nostres relacions de conflicte, amb Guy Escalettes.

Fornells de la Selva

16.00. La Sitja. Xerrada Tècniques d'estudis i hàbits: Vols saber què és la tècnica pomodoro?, a càrrec d'Elisabeth Soler, psicòloga en àmbit juvenil i familiar. Adreçat a estudiants d'ESO.

Girona

17.30. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència El suburbium de Gerunda a l'època romana, amb Josep M. Nolla, catedràtic d'Arqueologia de la UdG. Dins les Aules d'Extensió Universitària.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Vindrà el dia en què els catalans ho tindrem tot sabut, amb Alba Padrós. Dins el curs d'introducció a la filosofia catalana.

19.00. Caixa Forum. Conferència A la cerca d'una altra Terra, a càrrec de Ignasi Ribas, director del Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

19.30. Centre Cívic Ter. Xerrada Jocs de taula, quins ens convenen?.

19.30. Centre cívic Barri Vell - Mercadal. Conferència El malbaratament dels aliments i el consum responsable, a càrrec de Frederic Gómez, president del Banc dels Aliments de Girona.

20.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència Llull. Òpera en un pròleg i dos actes, a càrrec de Francesc Cassú, director musical i Josep Lagares, president de Fundació Metalquimia. Amb la participació dels solistes: Roger Padullés, Marta Mathéu i Gemma Coma-Alabert.

Dimecres, 21 novembre 2018

Olot

17.30. Sala d'actes de DinàmiG. Conferència Quim Monzó: escriure contra el tòpic, a càrrec de Margarida Casacuberta i Rocarols, investigadora i professora de literatura contemporània a la UdG, doctora en Filologia i especialista en narrativa catalana del segle XX.

18.00. Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Xerrada TEA i hàbits d'autonomia. Acompanyament de les persones amb TEA per un creixement sa i adaptat a les seves necessitats, a càrrec de Àlex Escolà Serra, psicòleg infanto-juvenil especialitzat en atenció precoç i en Trastorns de l'Espectre Autista.

Girona

09.30. Girona Emprèn. Xerrada Què cal saber per iniciar un projecte empresarial.

10.00. Casa de Cultura. Xerrada Impacte psicològic en la persona que ha sofert una laringectomia i la seva família.

10.00. Servei municipal d'Ocupació. Xerrada Dispositiu d'inserció laboral.

19.00. CaixaForum Girona. Conferència Entre la pàgina i el fotograma, a càrrec de David Trueba, escriptor i director de cinema. Dins el cicle Universos literaris.