Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 21 febrer

Festa de la Misteriosa Llum de Manresa

Pere Damià, bisbe i doctor; Fèlix, bisbe; Severià, bisbe i màrtir; Pere Mavimenus, màrtir.

Refrany

Els gats no es veuen als miralls.

Mercats

Amer, Anglès, Banyoles, Begur, Cassà de la Selva, Llançà, Maçanet de la Selva, Ripoll, Salt, Sarrià de Ter, Sant Antoni de Calonge, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador i Vilablareix.

Cita del dia

La preocupació és imaginació mal emprada . (Jim Fiebig)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop d'Agullana

Dimecres, 21 febrer 2018

Concerts

Girona

19.00. Auditori Viader de la Casa de Cultura. Concert a càrrec dels alumnes de música antiga del Conservatori. Dins la programació de la Setmana Cultural del Conservatori de Música de Girona.

22.00. Sunset Jazz Club. Actuació de la Big Band del Conservatori i de David Pastor, trompeta. Dins la programació de la Setmana Cultural del Conservatori de Música de Girona.

Conferències

Olot

17.30. Sala d'actes de DinàmiG. Xerrada 100 anys del TBO, a càrrec d'Antoni Grial, crític, editor i guionista.

Girona

18.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Conferència-taller El pallasso i la música: com els pallassos han fet ús de la música al llarg de la història, a càrrec del carablanca Gensi. Activitat paral·lela al Festival Internacional de Circ i inclosa dins la programació de la Setmana Cultural del Conservatori de Música de Girona.

18.30. L'Estació Espai Jove. Xerrada sobre Les proves d'accés (L'alternativa per accedir a cicles formatius).

19.00. Espai dels Amics del md'A. Conferència Josep Puig i Cadafalch, arquitectura i nacionalisme, a càrrec de Mireia Freixa Serra, catedràtica d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.

Salt

20.00. Ateneu Popular Coma Cros. Xerrada Les microviolències estructurals que pateixen les dones com a col·lectiu, a càrrec de Paula Grande i Amel Labdouni. Dins el cicle De Sant Valentí al 8 de març. Construint un amor més saludable!..

Debats

Girona

18.00. El Güell Espai Jove. Debat sobre l'endogàmia. Per a joves d'entre 14 a 29 anys.

Diversos

Girona

Jornada de salut i maduresa, al centre Ohana Salut Integrativa, per dissabte, 24 de febrer. De 10.00 a 13.00, al centre. Activitats, de ioga, xerrades, remeis populars. Més informació i reserves al 972 07 21 41 o al 640 92 93 26 o c/e info@ohanasalut.com. Mostar més dates

Dies 20-23

18.30. Espai Natura. Tarda d'interpretació de pel·lícules, amb José Vicente Mandé, facilitador d'Un curso de milagros.

Donació de sang

El Port de la Selva

18.00 a 21.00. Centre cívic.

Salt

10.00 a 13.30 i de 16.00 a 21.00. Hotel d'Entitats.

Exposicions

La Jonquera

MUME. Plom-plata. Derives obligades. Fins a l'1 de juliol.

Porxos de Can Laporta. Pintures de les associacions Colorine i Forme et Lumière (El Voló). Fins al 2 de març.

MUME. Plom-Plata, derives obligades, de Nora Ancarola. Llibre d'artista. Vídeo. La maleta de W.B. Fins al 2 de juliol.

Figueres

Museu de l'Empordà. Agustí Centelles. Retrats de guerra. Fins al 8 d'abril.

Centre cívic Joaquim Xirau. Camins, de Rafel Bosch. Fins al 27 de febrer.

Consell Comarcal. Olis de Manuel Martínez i fotografia Altres mirades sardanistes, de Basili Gironès. Fins al 6 de març.

Galeria El Claustre. Pintures de l'artista Eduard Malvehy. Fins al 24 de febrer.

Biblioteca Fages de Climent. Josep Palau i Fabre. L'home és un animal que es busca, mostra itinerant en commemoració de l'Any Palau i Fabre. Fins al 3 de març.

Efemèrides

1613.

A Moscou, l’Assemblea Nacional va elegir per unanimitat el jove de 16 anys Miquel Romànov nou tsar de totes les Rússies com a successor de Basili IV amb el nom de Miquel I. El nomenament tractava de posar fi a 15 anys de guerra i anarquia que assolaven el país després d’extingir-se la dinastia Rurik, en el poder des de feia 700 anys. Aprofitant-se de la caòtica situació, els polonesos van envair Moscou. Més endavant, en una patriòtica revolta popular, la capital va ser alliberada i es va optar per Miquel com a tsar. Amb la seva coronació, el 22 de juliol, va començar a regnar la dinastia dels Romànov, que es va mantenir en el tron fins a la revolució de febrer del 1917, quan el tsar Nicolau II va ser obligat a abdicar.

1140.

El comte de Barcelona Ramon Berenguer IV pacta a Carrión de Calatrava (Ciudad Real) amb el rei Alfons VII de Castella i Lleó la partició del regne de Navarra.

1804.

L’enginyer britànic Richard Trevithick fa la primera demostració d’una màquina de vapor que es desplaça sobre rails. Era l’origen del ferrocarril.

1858.

Un fort terratrèmol destrueix la ciutat grega de Corint.

1914.

A la Xina, partides de bandolers entren a la ciutat de Li Chuan i assassinen més de mil persones.

1936.

Restitució de l’estatut d’autonomia després dels Fets del 6 d’octubre i sortida del penal de Puerto de Santa María del president Lluís Companys.

1957.

Té lloc al paranimf de la Universitat de Barcelona la primera Assemblea Lliure d’Estudiants. La policia deté centenars d’estudiants, que seran multats i expulsats de la universitat.