Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 23 maig

Desideri, bisbe, Basileu, Julià, màrtirs; Miquel, Eufebi, bisbe; Joan Baptista de Rossi, Florenci, monjo.

Refrany

La corda sempre es trenca pel punt més prim.

Mercats

Amer, Anglès, Banyoles, Begur, Cassà de la Selva, Llançà, Maçanet de la Selva, Ripoll, Salt, Sarrià de Ter, Sant Antoni de Calonge, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador i Vilablareix.

Cita del dia

El llenguatge de les prioritats és la religió del socialisme . (Aneurin Bevan)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop d'Aiguaviva

Dimecres, 23 maig 2018

Balls

Riudellots de la Selva

17.00. Baixos de la plaça de l'Ajuntament. Berenar i ball amb l'actuació de Toni Puigvert.

Palafrugell

21.15. Els Ametllers. Line-dance newcomer amb Isabel Ortíz.

Pineda de Mar

17.00. Espai Sara Llorens. Balls en línia.

Calella

18.00. Mercat municipal. Ball per la gent gran.

Seva

17.00. Ball berenar amb Albert Paulo.

Cap de setmana

Salt

9a Caminada per les hortes i les deveses de Salt. Sortida diumenge, a les 09.00, des de la zona d'aparcaments del parc Monar en direcció a la Pilastra. Inscripcions a les 08.30. Mostar més dates

Dies 21-25
Sils

6a Bicicletada Familiar. Sortida dissabte, a les 09.30. Mostar més dates

Dies 23-25
Ordis

IV Marxa de l'Ordi. Sortida diumenge, a les 09.00, des del centre cívic. Inscripcions a partir de les 08.00. Mostar més dates

Dies 21-25
Torroella de Montgrí

6a Pujada al Castell. Diumenge, a les 09.00, des de l'ermita de Santa Caterina. Mostar més dates

Dies 22-25

Concerts

Girona

20.30. Sala de Cambra de l'Auditori. Concert a càrrec del trio Wanderer.

Sant Feliu de Guíxols

18.00. Escola de Música. Audició de l'Escola de Música.

Castelló d'Empúries

19.00. Convent de Santa Clara. Audició d'alumnes de l'EMM Antoni Agramont.

Conferències

Vilablareix

18.00. Centre cultural Can Gruart. Xerrada Com prevenir un engany, a càrrec de Mossos d'Esquadra.

Girona

17.00. Aula A de la Casa de Cultura. Conferència Lletra, aplicació i experimentació, amb Cinto Domingo, i Lletra, missatge i acció, amb  Nina Davidsoh. Dins el cicle Diàlegs amb la lletra C.

19.00. Centre cultural La Mercè. Conferència Maria Mercè Marçal cantada, a càrrec de Lídia Pujol i Caterina Riba. Dins el cicle Del poema a la cançó.

19.00. Fundació Valvi. Conferència Terra Santa sense escàndol, a càrrec de Pere Codina i Gironella, promotor de peregrinatge a Terra Santa i autor del llibre Vivències d'un gironí a Terra Santa.

Santa Susanna

18.30. Biblioteca Vall d'Alfatà. Xerrada La construcció de la felicitat a casa, a càrrec d'Isabel Bujalance, educadora social i mediadora familiar.

Arenys de Munt

15.00. Can Borrell. Xerrada Eines d'emprenedors que els empresaris necessiten.

Calella

18.30. Casal l'Amistat. Manuel de Pedrolo, l'escriptor de la fecunditat, a càrrec d'Anna Maria Villalonga, professora de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona.

Olot

19.00. Centre Excursionista. Conferència Volcans de pel·lícula: el rigor científic en el cinema de catàstrofes, a càrrec de David Brusi, professor de geologia de la UdG.

Efemèrides

1618.

A Praga, capital del regne de Bohèmia i de l’actual República Txeca, un grup d’aristòcrates protestants, encapçalats pel comte de Thurn-Valsassina, van entrar al castell de Hraddany, van capturar Jaroslav Martinitz i Wilhelm Slavata, dos governadors imperials, juntament amb el seu secretari, Philip Fabricius, i els van tirar per una finestra. Demostraven així el seu rebuig a l’elecció del catòlic Ferran II d’Habsburg com a rei de Bohèmia, territori la població del qual era majoritàriament protestant. Amb tot, els tres defenestrats van caure sobre una pila de fems dipositats al fossar del castell, i cap d’ells va resultar ferit de gravetat. Això va ser interpretat pels cercles catòlics com una prova que la voluntat divina estava de part seva. La violenta acció dels nobles protestants va ser el desencadenant de la guerra dels Trenta Anys.

1568.

Guillem d’Orange, al capdavant d’una tropa de mercenaris alemanys, derrota les forces de la monarquia hispànica en la batalla de Heiligerlee, Holanda, la primera de la guerra dels Vuitanta Anys, que va enfrontar les Províncies Unides dels Països Baixos amb el seu sobirà, el rei espanyol.

1822.

Comencen les obres de la primera línia ferroviària del món, entre les ciutats angleses de Stockton i Darlington, de quaranta quilòmetres de recorregut.

1951.

La Xina s’annexiona el Tibet com a regió autònoma, fet que origina un moviment independentista encapçalat pel dalai-lama, Nobel de la pau el 1989 per la seva lluita no violenta.

1992.

Els bisbes espanyols acusen el PSOE d’aprovar lleis que perjudiquen els pobres.