Tota l'agenda

Santoral

Dimecres 20 febrer

Nemesi, màrtir; Lleó i Eleuteri, bisbes.

Refrany

Qui mal no fa, mal no pensa.

Mercats

Amer, Anglès, Banyoles, Begur, Cassà de la Selva, Llançà, Maçanet de la Selva, Ripoll, Salt, Sarrià de Ter, Sant Antoni de Calonge, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador i Vilablareix.

Cita del dia

Abans de negar amb el cap, assegura't que en tens . (Truman Capote )

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Cassà de la Selva

Dimecres, 20 febrer 2019

Diversos

19.30. Biblioteca. Club de lectura: Nosaltres en la nit, de Kent Haruf.

Exposicions

Can Trinxeria. Àlbums il·lustrats. Fins al 22 de febrer.

Dijous, 21 febrer 2019

Balls

17.00. Casal de Jubilats. Ball amb Àlex Peris.

Divendres, 22 febrer 2019

Conferències

20.00. Auditori Sala Galà. Xerrada-projecció Espigoladors d'imatges. Ernest Costa, fotògraf i escriptor, conversarà amb Antoni Martí i Quim Paredes.

Teatre

21.30. L'Espai del Casal. Espectacle d'humor i narració oral Cita de amor con Lily Colombia.

Dissabte, 23 febrer 2019

Conferències

11.30. Can Trinxeria. Xerrada Hores de trobada i de gresca. Casinos, societats i balls, una acadèmia per a la vida, a càrrec d'Enric Bagué i Vilà, professor d'Història i autor de diversos treballs de recerca popular. Dins el cicle de conferències En l'espai llegim el temps.

Diumenge, 24 febrer 2019

Balls

17.00. Casal de Jubilats. Ball amb Pedro.

Diversos

10.00. L'espai del Casal de Jubilats. Racó del joc: Jocs de taula per a compartir amb tota la família.

Infantils

10.00 a 13.00. Llar de jubilats. El racó del joc, jocs de taula per compartir amb tota la família. Mostar més dates

Dies 10 i 24

Prop de Cassà de la Selva

Dimecres, 20 febrer 2019

Balls

Campllong

18.00. Local social. Ball per a jubilats, amb l'actuació del músic Chus.

Borrassà

18.00. Centre cívic l'Ateneu. Berenar i ball amb el grup Banda Sonora.

Cap de setmana

Bescanó

Sortida Ruta per la Garrotxa, per dissabte, 23 de febrer. Sortida a les 06.45 amb cotxes particulars de l'aparcament de l'Ajuntament i a la mateixa hora de l'aparcament de Fontajau. Punt de trobada i sortida:07.00, des de la benzinera de la Nestlé. Recorregut: Beuda, Roca Pastora, Baumes del Cingle Petit, Monestir de Sous, El Mont, Pla de Solls, Pedró de S. Jaume, Beuda. Mostar més dates

Dies 18-22
Crespià

5ena caminada popular pel Sender de Ponent, per diumenge, 24 de febrer. Sortida a les 09.00, de la plaça Major. Inscripcions a partir de les 08.30. Mostar més dates

Dies 19-22
Olot

Sortida matinal a Sant Miquel de Bustins, per diumenge, 24 de febrer. Trobada a les 08.30 del matí davant Escolapis. Mostar més dates

Dies 18-22

Concerts

Sant Feliu de Guíxols

17.30 i 19.00. Auditori de l'Escola municipal de Música. Audició. Mostar més dates

Dies 20-22

Conferències

Girona

19.00. Delegació de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia. Taula de diàleg sobre alternatives a la justícia tradicional a l'hora d'afrontar els conflictes en l'àmbit familiar. Ponents: Fernando Lacaba, Magistrat i President de l'Audiència Provincial de Girona: Pascual Ortuño Muñoz, magistrat de família, secció 12 de l'Audiència Provincial de Barcelona; Francisco Molinero, psicòleg mediador, president de la Junta Rectora de la Delegació de Girona del COPC, i Connie Capdevila, psicòloga mediadora i coordinadora de coparentalitat, vocal de la Junta de Govern del COPC.

19.00. Casa de Cultura. Conferència Paradoxes i altres contradiccions en les dones fotògrafes a Catalunya, a càrrec de Noelia Pérez, historiadora i artista visual. Dins el cicle Fotografia i gènere.

19.00. Centre cívic Ter. Xerrada Paisatges salvats, procés de participació ciutadana.

19.00. Centre cívic Santa Eugènia. Xerrada informativa sobre la Llei de la 2a Oportunitat, El perdó dels deutes.

Sant Feliu de Guíxols

18.00. Centre cívic Tueda. Aula cultural: Arròs i arrossos. Orígens i la història d'aquest petit cereal, a càrrec de Carme Barreneche, de l'Associació de dones Ermessenda, de Santa Cristina d'Aro.

Efemèrides

1947.

El nomenament de lord Mountbatten, cosí del rei Jordi VI d’Anglaterra i heroi de la Segona Guerra Mundial (al centre de la fotografia), com a darrer administrador colonial (virrei) de l’Índia va provocar una gran indignació al país, atès que la Gran Bretanya havia promès concedir-li la independència a la fi de l’esmentada guerra. Això no obstant, lord Mountbatten va accelerar les negociacions per a la independència i va promoure la divisió de l’antic imperi en dues nacions, l’Índia i el Pakistan, per evitar la guerra civil. L’Índia tenia una població de majoria hindú, i el Pakistan, de majoria musulmana. El 18 de juliol el Parlament britànic va aprovar l’acta d’independència de l’Índia, que segellava la partició.

1393.

El rei Joan I de Catalunya-Aragó autoritza la creació, a Barcelona, d’una Acadèmia de la Gaia Ciència per potenciar el conreu de la poesia.

1944.

Segona Guerra Mundial: comença l’operació Big Week, bombardeig intensiu de l’aviació nord-americana sobre les fàbriques alemanyes d’armament.

1962.

El tinent nord-americà John Glenn es converteix en el primer astronauta que gira diverses vegades al voltant de la Terra a bord d’un satèl·lit espacial.

1969.

Romania prohibeix les maniobres de les forces del Pacte de Varsòvia al seu territori.

1976.

Reconeguda la Reial Acadèmia de la Llengua Basca (Euskaltzaindia), ens semblant a l’Institut d’Estudis Catalans.

2005.

Israel decideix evacuar la franja palestina de Gaza després de 35 anys d’ocupació.