Tota l'agenda

Santoral

Dilluns 22 juliol

Josep, confessor;  Plató, Teòfil, màrtirs; Ciril d'Antioquia, bisbe, i Maria Magdalena, penitent.

Refrany

Si ho has de donar, no ho facis gruar.

Cita del dia

Escriure és buscar la sort . (Georges Bataille)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Navàs

Dilluns, 22 juliol 2019

Cap de setmana

Ripoll

15a Travessa Vall Ter-Núria, per diumenge. Més informació al telèfon 646 03 91 57 (Rosa). Mostar més dates

Dies 22-26

Exposicions

Ripoll

Església de Sant Pere. Per què?, de Carme Solé Vendrell. Fins al 15 de setembre.

Canaules Art. Fes punta al llapis, de Carles Bros. Fins al 31 d'agost.

Biblioteca Lambert Mata. Àlbums il·lustrats. Fins al 9 d'agost.

Biblioteca Lambert Mata. diversitaRt, dibuixos i puntures, figuratiu i abstracte, del Grup d'Art del Centre Ocupacional de Manlleu. Fins al 31 d'agost.

Visites

Ripoll

12.00. Visita guiada al Conjunt Monàstic de Santa Maria de Ripoll. Mostar més dates

Dies 7, 14 i 20-31

Dimarts, 23 juliol 2019

Dansa

Ripoll
VIII Ripollesdansa

19.00. Plaça Gran. Exhibicions: Träd, amb Paloma Hurtado, Daniel Rosado i Reinaldo Ribeiro; Algo sencillo, amb Miguel Punzano i Andrea Amor; i Dance to meet you, amb Ester Forment i públic.

Dimecres, 24 juliol 2019

Dansa

Ripoll
VIII Ripollesdansa

19.00. Plaça de la Lira. Exhibicions: Perhaps, amb Javier Hedrosa; Vida, amb Eudald Alabau; i Dance to meet you, amb Ester Forment i públic.

Visites

Ripoll

19.30. Can Budallés. Trobada per a l'activitat 80 anys de memòria, un recorregut pels vestigis de la Guerra Civil a Ripoll.

Dijous, 25 juliol 2019

Dansa

Ripoll
VIII Ripollesdansa

19.00. Avinguda del Pla. Exhibicions: Pos-Abilitats, amb Mamen Agüera; Landing us, amb El corredor de arena Escola municipal de Dansa de Celrà; Mou-T, amb Escola de Dansa de Patricia Munuera, i Dance to meet you, amb Ester Forment amb dinamització amb el públic.

Divendres, 26 juliol 2019

Dansa

Ripoll
VIII Ripollesdansa

19.00. Església de Sant Pere. Exhibicions: Opera prima, Optus postunum, amb Antonio Lorenzo de la Peña; L'illa flotant, amb Martí Güell i Marc Michelangelo, i Elles creen, amb Cristiane Boullosa.

Visites

Ripoll

20.45. Monestir. Visita  guiada Cels, inferns i diables. Foc i fosca. Mostar més dates

Dies 26/07 i 2/08

Dissabte, 27 juliol 2019

Concerts

Campdevànol

19.00. Plaça de la Dansa. Actuació musical del grup Trobador.

Ripoll

21.30. Claustre del monestir. Concert de joves promeses, amb l'actuació de Miquel Esquinas i Adrià Mañach, piano. Dins el 40è Festival Internacional de Música de Ripoll.

Dansa

Ripoll
VIII Ripollesdansa

A partir de les 11.00, per tot el poble. Exhibicions: Side Specifics, amb participants del Ripollesdansa, i Dance here, amb Trinidad G. Espinosa i Dj Roger March.

Visites

Ripoll

16.30. Farga Palau. Visita guiada amb demostració de forja.

Diumenge, 28 juliol 2019

Visites

Gombrèn

11.00. Visita guiada El Comte Arnau, de la història a la llegenda, des del Museu del Comte Arnau fins al Castell de Mataplana.

Efemèrides

1921. La batalla d’Annual.

Més coneguda com el desastre d’Annual, va tenir lloc durant la guerra del Rif entre les tropes colonials espanyoles i l’exèrcit irregular del líder rifeny Abd-el-Krim, al barranc situat entre Igueriben i Annual, al Marroc. Les forces espanyoles van patir una gran desfeta, amb 8.000 soldats morts, incloent-hi qui els comandava, el general Manuel Fernández. A la península, les dures crítiques a l’exèrcit i a l’administració militar per la derrota es van afegir al rebuig popular contra la guerra del Rif, i en l’àmbit polític van propiciar la caiguda del govern de Manuel Allendesalazar i la formació del govern d’Antonio Maura.

1795.

Pau de Basilea, que posa fi a la Guerra Gran entre la França revolucionària i el regne d’Espanya. La frontera catalana va quedar tal com era abans del conflicte, sense tenir en compte els guanys territorials francesos fins a la riba nord del riu Manol, a l’Alt Empordà.

1835.

Esclata una revolta anticlerical a Reus, amb l’assalt i la crema de convents a la ciutat. El moviment es va estendre ràpidament arreu de Catalunya i va provocar l’exclaustració de molts religiosos.

1944.

Acaba la conferència econòmica de Bretton Woods (New Hampshire, EUA), en què s’acorda la creació del Fons Monetari Internacional i del Banc Mundial.