Tota l'agenda

Santoral

Dijous 15 novembre

Albert, bisbe i doctor; Eugeni, Feliu, bisbes, Segon, màrtirs; Leopold, marquès.

Refrany

El peix no fa greix.

Mercats

Alp, Bellver de Cerdanya, Calonge, la Cellera de Ter, l'Estartit, Figueres, Girona (Can Gibert), Llagostera, Riudarenes, Sant Pau de Segúries, Tossa de Mar i Vidreres.

Cita del dia

Els diners són millor que la pobresa, encara que només sigui per raons financeres . (Woody Allen)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Salt

Dijous, 15 novembre 2018

Diversos

20.00. Ateneu Coma Cros. Projecció de la pel·lícula La tortuga vermella. Dins la XV Mostra de cinema espiritual de Catalunya.

Exposicions

Les Bernardes. Jaume Xifra (1934-2014) Home - Natura - Realitat. Fins al 7 de desembre.

Factoria cultural Coma Cros. Sàhara Occidental: la lluita contra l'oblit. Fins al 15 de novembre.

Teatre

20.30. Teatre de Salt. Estrena de l'obra Mundo obrero, comèdia musical dirigida i protagonitzada per Alberto San Juan. Dins el Temporada Alta.

Divendres, 16 novembre 2018

Concerts

23.00. La Mirona. Concert de Rise Up: The Wah Wahs  - The Sound System.

Diversos

19.00. Planta Principal de l'Espai Gironès. Tret de sortida a la campanya de Nadal amb la tradicional encesa de llums, amb la participació d'Els Marrecs de Salt, i l'actuació del cor A Grup Vocal, dirigit per Marc Sambola, que oferirà un repertori de nadales.

21.30. Ateneu Coma Cros. La nit de la iguana, cicle de cinema d'autosuggestió i per combatre la indiferència. Projecció d'un film de Croàcia.

Teatre

18.00. El Canal. Estrena de l'espectacle Alba (o el jardí de les delícies), de Marc Artigau, amb Lluís Marco i Montse Guallar. Dins el Temporada Alta.

Dissabte, 17 novembre 2018

Concerts

22.00. La Mirona. Concert de Suasi i Els Electrodomèstics - Anegats.

Teatre

20.30. Teatre de Salt. Espectacle Rhumans, a càrrec de la Rhum & Cia. Dins al Temporada Alta.

Diumenge, 18 novembre 2018

Concerts

18.00. La Mirona. El último duelo: Amb Comandante Lara & Toni Rodríguez.

Teatre

18.00. El Canal. Estrena de l'obra El bramido de Düsseldorf, de Sergio Blanco.

Dimarts, 20 novembre 2018

Donació de sang

10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00. EUSES - UdG.

Prop de Salt

Dijous, 15 novembre 2018

Balls

Cassà de la Selva

17.00. Casal de Jubilats. Berenar i ball amb l'actuació de Gemma i Lluís.

Cap de setmana

Porqueres

II Duatló de muntanya, per diumenge, a les 10.00, de la zona esportiva de Miànigues. Inscripcions a www.esportsporqueres.com o a www.triatló.org. Mostar més dates

Dies 12-15
Vidreres

7a bicicletada familiar Rimavisi, per dissabte, 17 de novembre. Sortida a les 10 del matí des de l'Escola Salvador Espriu, i arribada a quarts de 6 de la tarda. Recorregut: Vidreres - Caldes - Sant Andreu Salou - Cassà - Vidreres. Mostar més dates

Dies 12-16
Arbúcies

25a Pujada a peu al Castell de Montsoriu i 13a edició del memorial Toni Ibáñez de BTT, per diumenge. Concentració, a les 10.00, al Coll de Castellar. Inscripcions, a amicsmontsoriu@gmail.com. Mostar més dates

Dies 12-16
Calonge

Excursió guiada per Calonge Calonge i el suro, a càrrec de David Gràcia, per diumenge, 18 de novembre. Sortida a les 09.00, del Pi Gros. Caminada de 10 km.. Mostar més dates

Dies 12-16
Olot

Sortida Trencalòs, per dissabte, 17 de novembre. Sortida del projecte d'aus necròfags al Comanegra per portar llana d'ovella a la zona de cria del Trencalòs. Sortida a les 09:00, de l'aparcament del Parc Nou. Mostar més dates

Dies 12-16
Palamós

Sortida micològica, per dissabte al matí. Inscripcions a naturapalamos@palamos.cat. Mostar més dates

Dies 12-16

Efemèrides

1884. La conferència de Berlín.

Convocada pel regne de Portugal i organitzada pel canceller alemany Otto von Bismark, va començar les seves sessions per tal de resoldre els problemes que creava l’expansió colonial per l’Àfrica. Hi van participar els imperis alemany, austrohongarès i otomà, Bèlgica, Dinamarca, França, el Regne Unit, Itàlia, els Països Baixos, Portugal, Rússia, Espanya i el regne de Suècia i Noruega. La creació, l’any 1878, de la Societat Internacional del Congo, amb finalitats econòmiques, va propiciar les inversions estrangeres en la societat i la consideració d’aquest territori des d’un criteri més imperialista que no pas filantròpic.

1706.

L’arxiduc Carles d’Àustria crea la Reial Guàrdia Catalana, regiment regular d’infanteria que, sota el comandament del coronel Antoni de Peguera, tindrà un gran protagonisme durant la guerra de Successió.

1908.

El rei Leopold II de Bèlgica llega al seu país, per testament, el territori africà del Congo.

1938.

Acomiaden, a Barcelona, les Brigades Internacionals, que havien intervingut en la Guerra Civil espanyola del costat de la República, i final de la batalla de l’Ebre.

1974.

Jordi Pujol i Miquel Roca i Junyent, entre d’altres, funden a Montserrat el partit polític catalanista Convergència Democràtica de Catalunya.