Tota l'agenda

Santoral

Dijous 5 desembre

Dalmaci, bisbe i màrtir; Crispí i Grat, màrtirs.

Refrany

Casa de poc fonament, l'enderroca un xic de vent.

Cita del dia

L'únic lloc on l'èxit ve abans del treball és el diccionari . (Vidal Sassoon)

Sol i lluna

Sortida sol
Surt
h
Lluna nova
Nova
Lluna creixent
Quart creixent
Posta sol
Es pon
h
Lluna plena
Plena
Lluna minvant
Quart minvant

Cerca

Del
al

Prop de Sant Pere de Torelló

Dijous, 05 desembre 2019

Balls

Campllong

21.00. Local social. Ball repàs de Line-Dance 1 i 2

Cap de setmana

Sant Joan les Fonts

Caminada fins el Mas La Cau i tornada per la ruta de les Tres Colades, per dissabte, 7 de desembre. Sortida a les 08.30, de les instal·lacions del C.P.S. Més informació al Club Poliesportiu Santjoanenc, telèfon 972 29 22 37. Mostar més dates

Dies 2-6
Banyoles

Sortida a Sant Patllari, per diumenge. Dins el cicle Conèixer el Pla de l'Estany. Se sortirà a les 09.15, de davant de Correus. Més informació, al Centre d'Estudis Comarcals, telèfon 972 57 23 61. Mostar més dates

Dies 2-6
Porqueres

XXIV Cursa popular, per diumenge. Se sortirà a les 10.00, del pavelló d'esports. Més informació i inscripcions a www.esportsporqueres.com. Mostar més dates

Dies 2-6

Concerts

Olot
Festival Veus

19.00. Pati de l'Antic Hospital. Miniconcert amb la Coral de l'Associació de la Gent Gran i Amics de les Lletres Garrotxines.

20.30. Teatre Principal. Concert a càrrec de Les Brünettes.

23.30. Sala El Torín. Sessió golfa amb The Tribulettes.

Banyoles

21.00. Auditori de l'Ateneu. Concert El tenor i la cobla, amb l'actuació de la cobla Ciutat de Girona i el tenor Albert Deprius.

Girona

20.30. Sala de Cambra de l'Auditori. Concert de PulpoPop, que presenten el seu darrer treball.

22.00. Platea. Concert a càrrec de Pavvla. Dins el cicle La Tornada de Tardor.

22.00. Sunset Jazz Club. Concert a càrrec de Seven Days.

23.00. Yeah Club. Actuació del grup Mad Squad.

Salt

23.30. Sala La Mirona. Concert amb Rise Up + Sound System Feat. + Bruno Selektah + Selektah + Alïoli - Daptch.

Conferències

Olot

16.30. Associació Gent Gran Olot. Xerrada sobre La Marató.

Girona

17.30. Edifici Sant Domènec, Aula B1. Conferència La ràdio en temps convulsos, a càrrec de Núria Riquelme, periodista. Dins el cicle Pensar la comunicació. La comunicació en el context de la societat.

19.00. Aula B de la Casa de Cultura. Conferència Anatomia de la llum. Teoria i simbolisme dels colors, a càrrec de Marc Padrosa. Dins el cicle Confins. Art, simbologia i tradició hermètica.

19.00. Aula Magna de la Casa de Cultura. Noves estratègies de diagnòstic i tractament del dolor patològic, amb les ponències Descobrint les emprentes del dolor per a la millora del diagnòstic del dolor patològic i la determinació de noves dianes terapèutiques, a càrrec de Meritxell Deulofeu, investigadora de NEOMA, i Extractes vegeteals com a estratègia terapèutica per evitar el desenvolupament del dolor patològic, a càrrec d'Anna Bagó, del Grup de recerca NEOMA. Dins el cicle La Tardor amb NEOMA.

19.00. Auditori Viader de la Casa de Cultura. Conferència El Messies, la culminació de Händel, a càrrec de Joan Vives, flautista de bec, professor d'Història de la Músia i divulgador musical.

19.30. Casa de Cultura. Conferència Risk is comming. Avaluem riscos amb matemàtiques, a càrrec de Rosario Delgado. Dins el cicle Contemporàlia. Models matemàtics per entendre i predir el món.

20.00. Llibreria Ulyssus. Conferència Espiritualitat i resistència al sostre del món. Tibet, Nepal i Bhutan, a càrrec de Quim Iglésies, copropietari de la Llibreria Ulyssus. Dins el cicle Els fruits del viatge..

Efemèrides

1484. El papa Innocenci VIII, contra la bruixeria.

Amb la promulgació de la butlla Summis desiderantes affectibus, el papa Innocenci VIII reconeixia l’existència de les bruixes i derogava així el Canon Episcopi, pel qual l’Església considerava una heretgia creure-hi. Amb la butlla, els inquisidors alemanys Heinrich Kramer i Jakob Sprenger van poder dur a terme la primera caça de bruixes de la història, i els dominics van publicar, el 1487, l’obra Malleus Maleficarum, que es va convertir, encara que l’Església no ho hagi reconegut, en el text bàsic per a la descripció, la caça, el processament, la tortura, la cremada, la condemna i el càstig de les bruixes.

1492.

En el seu primer viatge, Cristòfor Colom descobreix l’illa que els indígenes anomenen Quisqueia i que el navegant rebatejarà com a La Española.

1931.

Es constitueix per primera vegada el Parlament de Catalunya, amb Lluís Companys com a president.

1933.

Abolició als EUA de la llei seca, que va estar vigent durant 13 anys.

1948.

L’ONU s’instal·la definitivament a Nova York, després de romandre des del 1945 a San Francisco.

1978.

La UE adopta el sistema monetari europeu (SME), del qual només es manté al marge el Regne Unit.

1990.

Aproven a l’URSS la llibertat sindical.