LA SEU D'URGELL (Alt Urgell)
Calderada i Pujada al Pal
Sant Antoni envoltat de verdures
La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d'Urgell celebra un any més la festa del seu patró amb el repartiment, a tots els urgellencs i visitants, de més de 3.000 racions de la tradicional escudella d'aquesta diada, elaborada per Josep Vilarrubla, on es fan servir cap a vuit-cents quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella. És la Calderada, un dels actes més esperats de la diada que comparteix protagonisme amb activitats com la missa solemne, la passejada pels carrers o la benedicció d'animals. També destaquen els Tres Tombs, així com la popular Pujada al Pal, que consisteix en el fet que els participants arribin fins a dalt de tot del pal on hi ha sis galls, cadascun a dins d'una gàbia i, qui hi aconsegueix arribar al capdamunt, obté de premi el gall en qüestió –a partir de la una del migdia–.