Educació

santa coloma de gramenet

Arrenca el campus de l'Alimentació de Torribera

La UB posa en marxa els graus de nutrició humana i dietètica i ciència i tecnologia dels aliments

Santa Coloma espera convertir el campus en un “referent metropolità”

Uns 160 nous alumnes van començar dilluns el curs universitari al Campus de l'Alimentació de Torribera a Santa Coloma, que obre per primera vegada les portes amb aquest nom. Es tracta dels estudiants de les noves titulacions que a partir d'aquest curs oferirà la Universitat de Barcelona (UB) al complex colomenc: Nutrició Humana i Dietètica, i Ciència i Tecnologia dels Aliments, dos graus que depenen de la facultat de Farmàcia. El delegat del rector com a coordinador del campus de Torribera, Claudi Mans, adverteix que aquesta quantitat d'estudiants és “provisional”, ja que pot augmentar amb els que hagin fet la matrícula al mes de setembre, i es va mostrar satisfet amb l'acollida que les dues titulacions han tingut entre l'alumnat. “Obrir una titulació sempre és un repte, i obrir-la en una ubicació geogràfica amb poca tradició universitària, també”, diu tot i assegurant que “el lloc no és cap inconvenient”.

El Campus de l'Alimentació de Torribera utilitza les instal·lacions cedides per la Diputació de Barcelona, uns pavellons dels segles XVIII i XIX que s'han rehabilitat i on fins ara s'oferia la diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica.

L'Ajuntament de Santa Coloma també hi ha col·laborat. Per la ciutat, el campus és una oportunitat per convertir-lo en “referent metropolità”, aprofitant el futur campus del coneixement de Can Ruti, a Badalona, i el del Besòs, a Sant Adrià. A Torribera, també hi ha una seu de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (Uned).

LA XIFRA

160
són els alumnes que s'han incorporat al campus universitari de Torribera, ubicat a Santa Coloma

LA FRASE

La ubicació geogràfica és un repte, però no un inconvenient
Claudi Mans
delegat del rector com a coordinador del campus de Torribera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.