Comunicació

ficció

TV3 estrena avui el telefilm ‘Radiacions'

TV3 estrena avui en horari estel·lar Radiacions (22.30 h), un telefilm dirigit per Judith Collell que suposa un duel interpretatiu d'alt voltatge entre dos grans de l'escena catalana: Ferran Rañé i Francesc Orella. Produït per Televisió de Catalunya i Els Quatre Gats Audiovisuals, Radiacions adapta a la petita pantalla l'obra homònima escrita pel periodista Enric Juliana i l'escriptor Julià de Jodar.

La trama tracta d'un periodista especialitzat en noves tecnologies (Rañé) i un advocat amb interessos polítics (Orella). Antics amics, es retroben perquè l'advocat té entre mans un negoci transcendental i compromès –una central nuclear– i ha de convèncer el periodista –que acaba de tornar de trenta anys d'exili– perquè en formi part, al preu que sigui. Es troben a la platja que va ser testimoni de la fi de la seva relació i allà remouran els fantasmes del passat i el terrible record d'un amor perdut tràgicament.

Gairebé tot el telefilm transcorre al pont del Petroli de la platja de Badalona. La conversa entre els dos personatges, eix central de tot el telefilm, serveix per acostar-se als mecanisme del poder i fer una crítica de la societat actual. Durant l'hora i quart que dura la ficció, els dos protagonistes parlen de la crisi, l'ecologia, la funció dels polítics, la premsa, l'especulació...

Segons explica Juliana, ell i De Jodar es van posar a escriure Radiacions a quatre mans inspirats per unes informacions que apuntaven que Josep Pla havia fet d'activista pronuclear als anys seixanta per construir una central a la platja de Pals.

REDACCIÓ

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.