El parc Joan Reventós de Sarrià, el primer amb «drenatge sostenible»

La nova gran zona verda s'inaugurarà diumenge amb una festa popular

«El més important d'aquest parc no es veu», va dir ahir la regidora del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Sara Jaurrieta, fent referència l'innovador sistema de drenatge sostenible instal·lat sota el parc que recull l'aigua pluvial per dur-la al col·lector que la conduirà al centre de la ciutat. El sistema permet recollir l'aigua de pluja a través de diferents tipus de paviment de drenatge que filtren l'aigua i alhora la depuren. Un cop filtrada, l'aigua es recondueix a través del subsòl i s'infiltra a la terra. En cas de fortes pluges, quedaria retinguda a la zona de detenció o en àrees inundables creades per a aquest propòsit.

L'antiga riera de les Monges era un espai privat d'accés tancat. Amb la seva recuperació, aquesta zona boscosa de 20.091 metres quadrats ha estat reconvertida en espai d'esbarjo per al veïnat de la zona i en àrea de jocs, a més de corredor de connexió entre les zones escolars i el centre del barri. Construït amb una total accessibilitat, té accessos des dels carrers Major de Sarrià, Can Carelleu, Ràfol i Ramon Miquel i Planas.

La reordenació s'ha fet respectant la vegetació existent i l'espai generat pel torrent. Així, s'ha donat prioritat a la conservació de les característiques naturals del parc, i també s'han plantat espècies originals de la serra de Collserola, que queda molt propera a la zona.

Per altra banda, el projecte de construcció també inclou una segona fase, en què es rehabilitarà un antic pont històric per a l'ús ciutadà i es construiran escales i rampes de connexió amb el carrer Major de Sarrià i el carrer General Vives. A més, s'ha urbanitzat els carrers del voltant.

El parc porta el nom de Joan Reventós, veí del districte i polític català destacat que va morir el 2004. Durant la seva trajectòria política va destacar com a militant antifranquista i un dels fundadors del PSC, a més d'haver estat diputat i president del Parlament de Catalunya.

La inauguració es farà diumenge amb una festa que començarà a les onze del matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.