Administracions

MARIA CREHUET

PRESIDENTA DELS MICROPOBLES

“El debat es fa amb mentalitat de ciutat”

Quina valoració fa del debat de fusionar pobles?

Aquest debat es fa sense consultar els pobles petits. Des de la ciutat, amb mentalitat de ciutat i amb visió d'administració de gran ciutat. Evidentment, quan es diu d'aprimar administració es pensa que hi ha massa ajuntaments i no es paren a pensar com funcionen aquestes administracions. Si el projecte no planteja una deportació de ciutadans cap a les ciutats més grans, que ningú s'ho planteja, els serveis mínims s'hauran de donar igual.

Com es podria fer, doncs?

Dotant els consells comarcals de més capacitat econòmica i els municipis traslladant els serveis que depassen les seves possibilitats. Així podries mantenir la proximitat que és el que es valora i es desitja de l'administració. Imagina't que ens agrupen tots a Figueres. Tancaran aquí i faran anar tothom a Figueres o vindran aquí un cop per setmana. Fem alguna cosa diferent ara?

Fusionar pobles serviria per estalviar?

Per estalviar no serviria de res.

Temen que els municipis perdin identitat?

Més que perdre identitat, perdries també la proximitat del servei. Tot el que sigui economia d'escala traslladem-ho als consells comarcals i que sigui una entitat de serveis, no una entitat política, si vols amb una direcció política comarcal, però que doni aquests serveis. Que no ens obliguin a fer mancomunitats que encara duplica l'administració. Obliga a mantenir una estructura i això encareix molt.

A mancomunar hi estan d'acord?

No només hi estem d'acord, ho demanem, perquè som conscients que hi ha coses que no tenim capacitat per fer-les.

Si s'ha d'eliminar una administració supramuncipal, quina trauria?

És clar, per exemple, el Consell Comarcal del Barcelonès potser sobra, però el de l'Alt Empordà no. Jo prefereixo un consell comarcal ben dotat econòmicament que la Diputació, perquè és molt més pròxim.

m.v.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a