Administracions

administració local

Ajudes del 100% per al manteniment d'obres ja fetes

Ahir es va presentar el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) als alcaldes gironins, amb menys inversió per a obra nova

Els ajuntaments gironins podran accedir a ajudes per al manteniment, conservació i reparació d'obres ja fetes que cobriran fins al 100% de la despesa. Aquesta és la principal novetat que preveu el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) per al període 2013-2016, del qual ahir es van presentar les línies mestres als alcaldes i regidors gironins a la seu de la Generalitat a Girona.

Amb aquesta nova línia d'ajuts, la idea és que els ajuntaments mitjans i petits es puguin alliberar de despesa ordinària i destinar els diners a altres necessitats.

En aquest sentit, el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, va explicar que el nou PUOSC es caracteritza pel fet d'estar ajustat a l'estat de les finances públiques i adaptat a les necessitats reals dels municipis. “No és un pla per fer volar coloms”, va manifestar Cañada.

El pla disposarà de 200 milions que aportarà directament la Generalitat i 150 més provinents de les quatre diputacions catalanes. Un total de 350 milions d'euros dels quals es podran beneficiar els ajuntaments catalans al llarg de quatre anys. Cañada va indicar que es trigarà encara uns dies a saber quina quantitat dels 350 milions d'euros es destinarà als ajuntaments de les comarques gironines.

LA XIFRA

500.000
euros
és el màxim de diners a què pot aspirar un ajuntament a l'hora de demanar un ajut per fer obra nova.

LA FRASE

No és un pla per fer volar coloms, sinó que ha de ser una eina per continuar equilibrant el territori català
Joan Cañadas
secretari de coordinació de les administracions locals

Inversions amb valor afegit

Només un 50% dels fons de què estarà dotat el PUOSC anirà a parar a obra nova. Però, segons va subratllar Cañada, es prioritzaran aquells projectes que tinguin un valor afegit, que creïn riquesa o bé que suposin la mancomunitat de serveis. Amb el PUOSC es finançarà obra nova fins a un màxim de 500.000 euros. Una altra de les novetats del PUOSC és que s'han introduït canvis en la forma de pagament dels ajuts. Així, els ajuntaments rebran els ajuts en tres terminis; els dos primers, del 30% de l'import total, i el 40% al final de l'obra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.