Medi ambient

MEDI AMBIENT

Bombers d'una desena de parcs gironins han decidit que no faran hores extres

La protesta del personal va fer que els centres de la Pera i Hostalric tanquessin ahir

Els agents diuen que el conseller Espadaler obvia mancances estructurals

Els bombers d'una desena de parcs de les comarques gironines han decidit que no faran hores extres en
la campanya d'extinció d'estiu com a protesta per les paraules del conseller d'Interior, Ramon Espadaler. La no voluntat de fer hores extres va tenir ahir les primeres conseqüències, ja que els centres de la Pera (Baix Empordà) i Hostalric (Selva) van haver de tancar, segons va informar l'agència ACN.

El portaveu dels bombers de la Pera va explicar ahir al migdia que Espadaler va deixar clar, amb la compareixença de dimecres al Parlament, que el govern no té voluntat per pal·liar “mancances estructurals”. “Als parcs de Catalunya hi ha mancances de fins a uns 400 bombers. L'administració no farà oposicions fins al 2020, cosa que farà que llavors es necessitin fins a 800 bombers”, va afirmar.

Espadaler va dir dimecres que el govern manté els vehicles aeris (35) per a l'estiu, però, a canvi, volia estalviar en hores extres. “M'hauria pogut estalviar alguns mitjans aeris i jo tindria pau social”, va explicar dimecres Espadaler.

Amb la protesta dels bombers de la desena de parcs gironins, la sala de control de Bombers de la regió de Girona ha de fer equilibris. Ahir, per exemple, el personal dels dos centres tancats, el de la Pera i Hostalric, va fer guàrdia a Lloret de Mar, Maçanet i Olot. El camió d'Hostalric, amb tanc de 10.000 litres, es va haver de traslladar a Lloret.

LA DATA

29.05.13
El conseller
Espadaler va dir que, amb més hores extres i menys vehicles aeris, tindria “més pau social”.

LA FRASE

Vam votar un miler de bombers de Catalunya i la majoria hem decidit que no faríem hores extres
Portaveu del parc de bombers de la Pera

“És una manera de pressionar”

A banda de la Pera i Hostalric, els agents de Lloret, Girona, Cassà de la Selva i Maçanet de la Selva, entre d'altres, també han decidit que no faran hores extres. “Som dels primers a prendre la decisió i volem que companys de fora no vinguin a fer-les. Tot i que n'hi ha que les necessitarien, per respecte, tampoc no les faran”, explica el portaveu del parc de la Pera. L'agent del cos de Bombers diu que és una manera de fer pressió. “És una manera de pressionar. No som aquí per fer hores extres. Volem noves incorporacions i que es resolguin els mals estructurals.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.