Medi ambient

Medi ambient

S'amplia a 29 el nombre de minideixalleries de Figueres

N'hi ha a cada barri i se n'instal·laran quatre més

Figueres és entre les ciutats catalanes amb els índexs més alts de reciclatge de petits residus com ara piles, bateries, bombetes o CD

La ciutat de Figueres instal·larà quatre minideixalleries més, que se sumaran a les 25 que ja hi ha en funcionament actualment. Amb aquestes dades i basant-se en les estadístiques fetes per l'empresa que explota el servei, la capital de l'Alt Empordà se situa entre les ciutats catalanes amb els índexs més alts de reciclatge d'aquest tipus de residus.

Les minideixalleries són uns contenidors estèticament adaptats a l'entorn urbà, que disposen de set dipòsits independents per a l'emmagatzematge de diferents tipus de residus de petit format, i disposen de dos panells per a la inserció de campanyes publicitàries, que permeten el finançament del servei. La seva funció és assignar un lloc a cada un dels petits residus que habitualment guardem als calaixos de casa sense saber-ne què fer i que mai s'acostuma a saber on s'han de llençar. En concret, les minideixalleries de Figueres disposen de bústies per a bateries de mòbil i piles, discos compactes (CD i DVD), telèfons mòbils usats, cartutxos d'impressora, taps de suro d'ampolles, bombetes convencionals i halògenes o bombetes de baix consum.

Des del 2008

L'Ajuntament de Figueres va començar el 2008 a posar a l'abast dels ciutadans les minideixalleries. El servei es va adjudicar, mitjançant un concurs públic, a l'empresa Blipvert SL, amb seu a Granollers. Blipvert s'encarrega del buidatge dels residus de les minideixalleries, del seu transport fins als gestors de residus autoritzats per l'Agència de Residus de Catalunya, del manteniment i de la inserció d'anuncis publicitaris en els suports. A la ciutat es pot trobar com a mínim una minideixalleria a cada barri, un total de 25 que es poden localitzar amb un plànol al web de l'Ajuntament de Figueres. Les quatre properes que es preveu instal·lar ara seran al carrer Ample, a l'avinguda Vilallonga, a la cruïlla entre el carrer Rec Arnau i el carrer Núria, i, finalment, al carrer Nou, a l'altura del carrer Muntaner.

Piles, CD i cartutxos

Els estudis fets per l'empresa que gestiona aquest servei han detectat uns resultats de recollida de residus molt positius des de la seva posada en funcionament. El 2012 es van recollir 68.200 piles i bateries de mòbil, 10.080 CD i DVD, 5.960 cartutxos de tinta, 43.125 taps de suro, 2.115 bombetes de baix consum, 5.700 bombetes i 550 telèfons mòbils.

El regidor de Medi Ambient de la ciutat, Pere Giró, explica que, tenint en compte l'èxit del reciclatge amb les minideixalleries a Figueres, se'n col·locaran quatre més. Giró destaca que aquests contenidors acosten la gent al reciclatge perquè estan distribuïts estratègicament per tal que no s'hagin de fer llargs desplaçaments i es puguin llençar els residus amb facilitat. “Animem la gent que els utilitzi i col·labori en la tasca mediambiental”, diu el regidor.

LA DATA

2008
Es va iniciar la implantació
de minideixalleries a Figueres i actualment n'hi ha 25 de repartides a la ciutat.

LA XIFRA

68.200
piles i bateries de mòbil,
10.080 CD i DVD i 5.960 cartutxos de tinta són alguns dels residus recollits el 2012.

LA FRASE

Les minideixalleries acosten la gent al reciclatge i animen a col·laborar en la tasca mediambiental
Pere Giró
regidor de Medi Ambient
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.