Serveis

urbanisme

Conveni de l'Ajuntament d'Arbúcies i els industrials per urbanitzar un polígon

Es tracta del Torres Pujals, el més gran del municipi, i es va desenvolupar durant els anys setanta

Hi estan situades les carrosseres Beulas i Indcar

L'Ajuntament d'Arbúcies i l'Associació Administrativa de Cooperació del Polígon Industrial Torres Pujals han signat un conveni pel qual el polígon –fins ara privat– passarà a ser municipal. El polígon Torres Pujals es va desenvolupar durant els anys setanta, i hi ha empreses consolidades com ara les carrosseres Beulas i Indcar, però només s'hi han dut a terme obres d'urbanització parcials, i que encara no han estat acabades ni recepcionades malgrat que ja hi ha molta activitat industrial implantada al polígon.

La crisi, però, obliga a temporitzar les obres i actuacions que s'hi duran a terme, que es preveu que s'allargaran durant força anys. L'alcalde, Pere Garriga (Entesa), va explicar que pel que fa a les obres que s'han de dur a terme i la recepció per part de l'Ajuntament, es prioritzarà “tancar el cicle de l'aigua”, és a dir, fer el clavegueram, hidrants i abastir d'aigua potable. “Això és farà immediatament”, va dir Garriga. Totes les obres seran a càrrec de les empreses del polígon al cent per cent.

L'alcalde va considerar que amb la signatura del conveni s'ha posat fi a un “greuge” que fa més de quaranta anys que dura. “Les voreres i l'enllumenat estan per fer”, va explicar Garriga per il·lustrar la situació del polígon. A més, l'alcalde va agrair la bona voluntat de tots els propietaris i del sector: “La bona disposició dels industrials ha estat important per arribar a acords.”

Segons es recull en el conveni signat per l'Ajuntament i els propietaris del polígon, un cop s'hagin portat a terme les obres necessàries i es recepcionin, el polígon passarà a ser públic municipal “a tots els efectes de posterior gestió, conservació i manteniment”. El calendari d'actuacions futures preveu que el juny del 2017 s'hagi completat l'enllumenat públic, i la vialitat i els espais lliures han d'estar urbanitzats abans del 31 de desembre del 2019. Per a l'execució de les obres l'associació de propietaris haurà de presentar un projecte previ a l'Ajuntament, que l'haurà d'aprovar.

LA XIFRA

125.448
metres quadrats
de sòl industrial construït és la superfície del polígon Torres Pujals, el més gran d'Arbúcies.

El més gran dels quatre que hi ha

A Arbúcies hi ha actualment quatre polígons industrials, dels quals només Torres Pujals era privat. Els altres tres són Cal Xic, Prat del Moliner i Mas Cremat, que fa anys que van ser recepcionats per l'Ajuntament.

En total, al polígon Torres Pujals hi ha 125.448 m² de sòl industrial construït, i les empreses que hi ha són sobretot dels sectors de la construcció, carrosseries, metal·lúrgia i fusta. És, amb diferència, el més gran dels polígons que hi ha al municipi d'Arbúcies. El polígon de Prat del Moliner té 18.532 m² construïts, una mica més que el de Mas Cremat (15.023 m², mentre que el de Cal Xic té 42.936 m² pendents de construir, segons dades que es van facilitar fa uns anys del pla d'acció comarcal per a la sostenibilitat de la Selva, en el marc de l'Agenda 21.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.