Urbanisme

Mobilitat

Convertiran un solar de Can Gibert de Girona en aparcament gratuït

L'equip de govern accepta així una de les propostes que havien fet els veïns del sector

És un solar sense ús i ara cal arribar a un acord amb els amos

L'Ajuntament de Girona ha acceptat una proposta de la mancomunitat de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla per reconvertir un solar situat molt a prop de l'escola Montfalgars en aparcament gratuït. L'equip de govern respon així a un estudi que van fer les associacions de veïns en què identificaven fins a una quinzena de solars buits que era possible convertir en nous aparcaments per al barri.

La regidora del barri, Marta Madrenas, explica que veuen “bé la proposta i ara cal fer els passos per determinar qui és el propietari per intentar arribar a un acord i fer-ho viable”. L'indret escollit tindrà múltiples funcions per al barri i els veïns del sector, ja que se situarà en un lloc molt a la vora del nou pavelló esportiu que es construirà en els pròxims mesos. La nova instal·lació es preveu que donarà servei a la mateixa escola, però també al barri, ja que ha de servir per descongestionar i assumir tota la demanda que té en l'actualitat el pavelló de Santa Eugènia. A més, el solar escollit també està situat relativament en un lloc pròxim a la piscina municipal de Can Gibert, un equipament que també aplega un gran nombre d'usuaris en determinades hores del dia. El nou aparcament tindrà una capacitat important, per bé que tot just ara l'àrea d'Urbanisme ha iniciat els tràmits per fer-lo viable. El govern preveu també aparcaments al Güell, la carretera de Barcelona, Pericot i Fontajau.

LA XIFRA

15
solars
van identificar els veïns arreu de Santa Eugènia i Can Gibert per estudiar-ne la reconversió en pàrquing.

LA DATA

12.03.2012
És el dia
que es va aprovar el pressupost d'enguany, amb una partida de 290.000 euros per fer pàrquings gratuïts.

Una actuació mínima a la frontissa

El govern municipal reconeix que no té previst una actuació definitiva al tram de la frontissa de Santa Eugènia que no s'ha urbanitzat com es preveia en el pla de barris. CiU només preveu fer-hi una actuació per deixar l'espai més decent, posant-hi llum i fent alguna petita millora, en un indret on ara s' amunteguen vehicles aparcats de qualsevol manera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.