Comunicació

Relleu a El Punt Avui

L'empresari gironí Joaquim Vidal i Perpinyà adquireix la majoria d'accions de l'empresa editora del diari, fins ara a les mans de Joan Bosch i Roura

Vidal garanteix la continuïtat de la capçalera i la seva vocació nacional
i gironina

L'empresari gironí Joaquim Vidal i Perpinyà és des d'aquest dijous l'accionista principal d'Hermes Comunicacions, l'empresa editora d'El Punt Avui, després que s'hagi formalitzat el procés de compra del paquet d'accions que fins ara era a les mans de Joan Bosch i Roura. Vidal és propietari de l'empresa Cosal, Comercial de Serveis Alimentaris SA; de Valvi Supermercats, i de Televisió de Girona. El nou accionista majoritari, que entén que aquest no és un projecte personal sinó també familiar, i que per això incorporarà dos dels seus fills al futur consell d'administració, ha mostrat la seva satisfacció per l'operació i ha expressat la seva voluntat d'implicar altres empresaris en el projecte. “El Punt Avui és un projecte nacional nascut a les comarques gironines i del qual ens en sentim orgullosos, però que necessitarà la implicació de la societat gironina”, ha assegurat Vidal, que també ha expressat la seva voluntat que la resta d'accionistes de la societat –un total de 690- mantinguin la seva vinculació amb Hermes Comunicacions SA. El procés engegat amb la signatura d'aquest dijous s'enllestirà el 27 de març en una junta general d'accionistes. Vidal ha anunciat que la nova propietat nomenarà Joan Vall i Clara nou conseller delegat del grup. Vall, l'únic membre del consell d'administració que continuarà, era actualment vicepresident del grup, format per Hermes Comunicacions SA (editora d'El Punt Avui a les comarques gironines), per Corporació Catalana de Comunicació SLU (editora de l'edició nacional d'El Punt Avui) i per Revista Presència SL, editora de Presència. Entre altres punts, en l'acord de venda es preveu que l'accionista majoritari assumeixi tot el passiu de la societat i el compromís d'una inversió per sobre dels set milions d'euros per assegurar la viabilitat del projecte. El canvi d'accionariat s'ha comunicat als directius, el comitè d'empresa, els consells editorials i la resta de la plantilla. El procés comportarà també una reestructuració de l'equip directiu que es comunicarà pròximament.

El Punt Avui neix de la fusió de les històriques capçaleres El Punt (1979) i Avui (1976). El Punt Avui és líder de la premsa editada només en català, amb 245.000 lectors de mitjana, i el més venut, amb més de 33.000 exemplars en l'OJD del 2011.

Empresari, polític i activista cultural

El nom de Joaquim Vidal i Perpinyà (Sant Gregori, 1947) ha estat sempre vinculat a les comarques gironines, no només des de la vessant empresarial, sinó també des de l'àmbit cultural, polític i esportiu. Vidal, un apassionat de la literatura, ha tingut sempre inquietuds més enllà del camp estrictament empresarial, com demostra la intensa activitat que manté actualment la Fundació Valvi, que, a banda d'editar llibres, disposa d'una seu oberta al públic al carrer Jaume I de Girona, on hi ha l'Espai d'Art, la sala d'exposicions Martí i Pol i una sala d'actes amb capacitat per a més de cent persones on se celebren audicions i concerts, i es fan presentacions de llibres o exposicions. Entre altres activitats, la Fundació Valvi patrocina també diferents beques en els camps de la recerca històrica i la literatura. A les comarques gironines, el nom de Joaquim Vidal està també directament vinculat amb el món de l'esport. I és que Vidal va ser l'introductor, la temporada 1983/1984, del bàsquet professional en aquesta demarcació. Sota la marca Supermercats Valvi, l'empresari i mecenes va patrocinar un equip en la lliga ACB durant més d'una dècada. La família Vidal s'ha sentit sempre profundament arrelada a Sant Gregori, la terra que els ha vist néixer i on hi ha la seu de la seva principal empresa. La passió pel seu poble va fer decidir Joaquim Vidal, l'any 1983, a presentar-se a les eleccions municipals a Sant Gregori, d'on va ser alcalde durant dotze anys, del 1983 al 1995. L'any 1996, Vidal es va presentar i va ser escollit senador per CiU durant una legislatura. En el camp de la comunicació, l'empresari ha estat vinculat des dels seus inicis amb Televisió de Girona. Des de l'any 2006, però, en què va adquirir el 80% de les accions d'Antena Local, empresa del grup Zeta, n'és el principal accionista i el president del consell d'administració.

Comunicat de la societat Hermes Comunicacions SA

Joan Bosch i Roura, president del consell d'administració d'Hermes, ha signat aquest dijous la transferència del paquet majoritari de les accions de la companyia a l'empresari gironí Joaquim Vidal i Perpinyà.

La transferència obre un període transitori durant el qual el control de la societat continuarà a les mans del consell d'administració actual, però amb l'obligació de convocar immediatament juntes d'accionistes en què s'haurà de donar compliment a les condicions establertes en els pactes signats.

La voluntat i la determinació de la part venedora és facilitar el futur i reforçar financerament la societat Hermes Comunicacions SA, i garantir la continuïtat de les publicacions que amb tant d'esforç de moltes persones s'han consolidat al llarg dels anys. La dura situació que viu el sector de la premsa escrita ha estat determinant per prendre una mesura que suposa, a la part venedora, un fort sacrifici econòmic, i dels objectius i les il·lusions que durant temps han il·luminat el projecte.

El grup comprador ha expressat la seva voluntat de continuar amb les publicacions i potenciar-les, la qual cosa era una condició imprescindible que en tot cas exigia la part venedora per portar a terme les operacions assenyalades. Estem segurs que tant els accionistes com els treballadors de l'empresa, els col·laboradors, els anunciants, els subscriptors, els lectors, i totes les persones que d'una manera o una altra tenen relació amb aquest gran col·lectiu i amb les seves publicacions, voldran donar suport a un canvi que no té cap altre objectiu que la continuïtat i la millora de tots els productes de la casa.

Una vegada portades a terme les fases previstes, i complides les condicions establertes en els pactes, aquesta societat en donarà compte públicament.

El consell d'administració d'Hermes Comunicacions SA

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.