Comunicació

ACPV fa un pas per TV3

La direcció de l'entitat es mostra partidària de reobrir les emissions tan prompte com siga possible, però primer farà una consulta vinculant entre els seus socis

“És el primer pas per a la plena legalització i normalització de les emissions al País Valencià”

Amb l'espasa de Dàmocles al damunt, en forma d'un possible expedient sancionador, Acció Cultural del País Valencià va decidir ahir reobrir les emissions de TV3 al País Valencià. La junta directiva, en una sessió extraordinària, es va mostrar partidària de recuperar “tan prompte com siga possible” el senyal de la televisió autonòmica catalana. Ara bé, la magnitud de la decisió i de les possibles repercussions d'aquesta seran sotmeses prèviament a una consulta vinculant entre els socis de l'entitat presidida per Joan Francesc Mira.

“És un exercici de responsabilitat amb el país i el que ha significat TV3 al territori valencià, però també és un exercici de democràcia interna. Volem compartir la decisió amb els socis, ja que són els que donen sentit a l'entitat i els que han fet possible fer front a l'assetjament polític i econòmic que ha estat a punt de posar en perill la continuïtat de l'entitat”, va explicar el secretari d'ACPV, Toni Gisbert. I és que Acció Cultural té molt present que el govern espanyol, competent en matèria sancionadora de l'espai radioelèctric, podria exercir aquesta competència en qualsevol moment.

Això no obstant, Gisbert va confiar que l'executiu de Rajoy atendrà “la crida d'atenció” del Tribunal Suprem, que en la seua recent sentència, a més d'anul·lar la prohibició d'emetre TV3 imposada pel govern de Francisco Camps i deixar sense efecte la sanció de 300.000 euros, insta el legislador a atendre les demandes d'Acció Cultural pel que fa a la cobertura legal de les emissions. És per això que Gisbert va insistir en l'oferta de diàleg de l'entitat per solucionar el conflicte. “Hem de superar aquesta etapa. La nostra principal preocupació és solucionar el tema des de l'acord. Aquest ha de ser el primer pas per tal de caminar cap a una plena legalització i normalització de les emissions de TV3 al País Valencià”, va emfatitzar.

A més dels arguments legals, Acció Cultural també va justificar la pròxima reobertura en el suport social que TV3 té entre els valencians, expressat aquests últims anys “a través de les mobilitzacions, les aportacions econòmiques i la recollida de firmes per a la ILP Televisió sense Fronteres”.

Gisbert no va poder concretar cap data per a la reobertura, que serà de tota la xarxa de repetidors de què és propietària l'entitat i del conjunt de tots els programes de la televisió catalana, però que aquesta es farà tan bon punt es conega la decisió dels socis. A partir de hui, aquests rebran un comunicat on se'ls informa de la decisió de la junta i se'ls convida a pronunciar-s'hi a favor o en contra. Però, com va apuntar el portaveu d'ACPV, pel que ha copsat des de la publicació de la sentència, serà favorable a la ratificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.