Comunicació

El Punt Avui i El 9 Esportiu, una gran parella

A partir del dilluns, dia 12 d'agost, els lectors del diari tindran les dues capçaleres pel mateix preu

La distribució de l'únic diari d'esports en català és una nova aposta de l'editora pels continguts de qualitat i de referents nacionals

A partir del dilluns, dia 12 d'agost, els lectors d'El Punt Avui tindran cada dia, pel mateix preu, El 9 Esportiu. S'incrementa, d'aquesta manera, l'oferta d'informació esportiva amb l'únic diari d'esports en català que, paral·lelament, es continuarà venent al quiosc de manera independent a 1 euro.

Amb la incorporació d'El 9 Esportiu, El Punt Avui serà l'únic rotatiu que oferirà cada dia dos diaris: un d'informació general i un altre d'esportiu.

La iniciativa és una nova aposta de l'editora pels continguts de qualitat i de referents nacionals. A més de l'esportiu cada dia, el lector tindrà els diumenges l'històric setmanari Presència i, a partir del mes de setembre, com és habitual durant tot l'any, el suplement Cultura, cada divendres, i L'Econòmic, el setmanari d'informació econòmica i d'empresa, cada dissabte. I l'últim diumenge de mes, Barçakids, revista adreçada a la mainada d'entre 3 i 12 anys.

Un vell conegut

El 9 és un vell conegut dels lectors. Fins al juny del 2011 ja se n'havia estat distribuint una versió reduïda, d'una mitjana de 16 planes, amb El Punt i l'Avui.

L'agost del 2011, ara fa justament dos anys, El 9 va encetar un camí sol als quioscos i a internet, editat per una societat propietat dels mateixos treballadors.

Davant la possibilitat certa que després de gairebé deu anys es deixés de publicar l'únic diari esportiu en català, un grup de treballadors van constituir una societat limitada laboral per potenciar-lo, rellançar-lo i portar-lo a tots els quioscs de Catalunya. Durant aquests dos anys, els vincles entre les editores d'El Punt Avui i El 9 s'han mantingut estrets, fins al punt que han compartit locals, serveis i sistemes d'edició. Així, des del primer dia, la informació de la secció d'Esports del diari ha estat elaborada per la mateixa redacció d'El 9.

El nou pas que es fa en aquesta col·laboració permetrà que a partir del 12 d'agost els lectors tinguin cada dia les dues capçaleres pel preu d'una. I al mateix temps, l'operació permet que El 9 incrementi la seva difusió fins als 25.000 exemplars de mitjana.

La millor oferta

Els lectors d'El Punt Avui tindran la millor oferta esportiva dels diaris d'informació general que es distribueixen al nostre país. En comptes d'una secció d'una mitjana de quatre planes diàries, que és el que tenen ara, disposaran d'n diari esportiu complet, català tant de llengua com de referents, que podran, si ho desitgen, extreure i llegir separadament.

El 9 que es distribuirà amb El Punt Avui tindrà entre 24 i 28 planes de dimarts a dissabte i entre 32 i 44 els diumenges i dilluns, dies en què es concentra bona part de la competició esportiva. S'estructura a partir de sis grans seccions: Opinió, Barça, Espanyol, Més Futbol, Futbol.cat i Més Esport. En el que s'adjuntarà a El Punt Avui de comarques gironines hi haurà una secció més per destacar la informació del Girona i la de la segona divisió A de futbol, indestriable de la que genera el club de Montilivi.

Disseny renovat

El disseny de la publicació va ser renovat totalment ara fa dos anys, coincidint amb el rellançament que es va fer per ser als quioscos.

La maqueta està pensada per destacar les apostes informatives del dia que, més enllà del que marca l'actualitat de la competició, es procura que siguin pròpies, originals i genuïnes; unes apostes que solen quedar reflectides en la portada, com es pot veure en algunes de les imatges que il·lustren aquestes planes.

Estarà imprès a tot color i quedarà clarament diferenciat del diari d'informació general.

El Barça i molt més

El volum d'informació i d'opinió que genera el Barça en un diari esportiu és de gran magnitud i El 9 hi ha de parar l'atenció que el fet es mereix, però té clar que ha d'anar més enllà. Així, a més d'estar amatent a l'última novetat blaugrana i a l'alta competició en qualsevol esport, presta una atenció especial a l'activitat poliesportiva i a l'esport modest, una eina extraordinària de cohesió social en el nostre país, a través de la feina dels aproximadament 10.000 clubs esportius estesos per tot el territori i a les gairebé 80 federacions que hi ha actualment en actiu.

El 9 Esportiu té la voluntat d'explicar tot el que succeeix en el món de l'esport, tant a casa nostra com arreu del món, amb una mirada pròpia, crítica sempre que cal, algunes vegades irònica, però sempre honesta i amb prou elements perquè el lector pugui interpretar la informació.

Compromès amb l'esport català i el país

La línia editorial d'El 9 casa a la perfecció, i no podia ser d'altra manera, amb l'aposta clara que ha fet El Punt Avui en favor del dret a decidir del poble de Catalunya com un dels elements clau que ha generat entre els seus lectors un important sentiment de cohesió i de pertinença. Considera, sense embuts, les seleccions catalanes com a pròpies i defensa que el camí més ràpid, si no l'únic, per aconseguir el ple reconeixement internacional de les seleccions i de l'esport català, és la independència de Catalunya. Posa sempre en valor el pes de l'esport català en l'àmbit espanyol i internacional. És un diari que no només està escrit en català, sinó està concebut en els nostres referents.

Una edició nacional i una per a comarques gironines

Atenent a les dues edicions que fa actualment El Punt Avui, la nacional i la de comarques gironines, El 9 també en farà dues, d'acord amb el mateix criteri. En l'edició gironina, la primera secció informativa portarà la capçalera del Girona i inclourà tota la informació que generi el club de Montilivi i la segona A, que hi va absolutament lligada. En aquesta edició hi tindrà un pes específic important la informació esportiva de la demarcació, com, de fet, ja té ara en les planes d'esports locals, situades al final de la secció Comarques Gironines. La inclusió d'El 9 dins el diari permetrà que el lector trobi tota la informació esportiva junta i no en dos espais diferenciats, com està passant ara.

Gairebé 12 anys d'experiència

La portada que acompanya aquesta peça és la primera que va publicar El 9. Era el 2 de gener del 2002, ja fa gairebé 12 anys. És, des del seu naixement, l'únic diari esportiu del país que s'edita en la nostra llengua. La idea de fer un diari d'esports en català ve de lluny. Hermes Comunicacions, l'editora d'El Punt Avui, en va ser la impulsora, juntament amb els editors de set mitjans de comunicació més dels Països Catalans. Editat ara per una societat propietat dels treballadors, amb amplis acords de col·laboració amb Hermes, El 9 arriba avui a la seva edició número 4.185. De demà en vuit, el 12 d'agost, a més de trobar-lo a tots els quioscos de Catalunya, tornarà a fer parella amb El Punt Avui.

Opinió, reflexió i reconeixement

A més de la llengua i els referents nacionals, el pes i la qualitat de l'opinió i de la reflexió dins el conjunt del diari ha estat històricament un dels fets diferencials d'El 9 respecte de la premsa esportiva. Un editorial diari i una quarantena de col·laboradors provinents dels àmbits més diversos de l'esport així ho corroboren. Aquest fet i la voluntat de fer un periodisme esportiu de qualitat han donat al rotatiu prestigi i reconeixement. Els seus textos han estat utilitzats més d'una vegada per fer les proves de Selectivitat i el diari ha estat mereixedor, entre d'altres guardons, d'un premi nacional de Cultura l'any 2003. Té nombrosos reconeixements de federacions i entitats esportives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.