TORREDEMBARRA (Tarragonès)
XI Diada i IV Mostra del Bull
Ranxet de la Torre
Iris Figuerola, Maria Dolors Garri, Maria Remei Hurtado, Maria Àngel Rovira, Amadeu Bairaguet, Àlex Segú i Eloi Figuerola treballaran de valent per cuinar bull per a uns 250 comensals de la Diada i unes 200 tapes per a la Mostra, que de nou coincideixen en un mateix dia, amb l'objectiu d'arribar a més públic: la Diada es durà a terme al restaurant Morros, i la Mostra, al passeig marítim, a l'altura d'aquest mateix establiment.
A més de tastar bull, la Mostra convidarà a escoltar les havaneres del grup Veles i Vents i inclou un acte públic d'agraïment a les cuineres i els cuiners que fan possible la festa.
Coincidint amb la Mostra, els restaurants Cal Quim, Llaüt, Noi i La Quilla oferiran bull a la seva carta des del mateix dia 7 fins al 14 de març.
El bull
El bull, que té com a ingredient principal l'estómac sec de la tonyina, forma part de la cuina dels ranxets, els plats que els pescadors preparaven a les barques i les mestresses a les cuines de Baix a Mar, amb ingredients de poc preu.