Laporta nomenarà un nou directiu amb vista a les eleccions

Els membres de la junta que vulguin integrar alguna candidatura hauran de dimitir al maig

La junta ja comença a planificar les eleccions a la presidència del pròxim 13 de juny i en les pròximes setmanes Joan Laporta té previst nomenar un nou directiu vinculat amb el món jurídic i allunyat de la lluita per la presidència perquè ajudi a conduir el període electoral i perquè reforci una junta que quedarà molt minvada a mesura que s'acostin les eleccions. Els estatuts estableixen que quan es proclamin les candidatures, tots els directius que formin part d'alguna, han d'haver dimitit dels seus càrrecs. I tenint en compte l'existència de dues precandidatures continuistes, aquest seria el cas d'Alfons Godall, Xavier Sala i Martín, Josep Cubells, Xavier Bagués, Patrick Auset, Josep-Ignasi Macià i Magda Oranich, integrants del grup més oficialista, i de Jaume Ferrer, Albert Perrín, Alfonso Castro, Jacint Borràs, Josep Anton Colomer i Jordi Torrent, membres del sector crític. Seguint els terminis que estableixen els estatuts del club, des de la proclamació de candidatures fins al dia de les eleccions hi haurà un període d'unes tres setmanes, tot i que el més normal és que els directius abandonin el càrrec abans, un cop es convoquin oficialment les eleccions al principi de maig.

Per no acabar abocats a una junta provisional en aquest període, la normativa determina que han de continuar en el càrrec un terç dels directius. De moment, és segur que hi seran el mateix Laporta i Joan Boix i Maria Elena Fort, que encara no s'han decantat per cap precandidat. A més, també s'hi podrien quedar Rafael Yuste i Josep Cubells, l'actual secretari, tot i que tots dos donen suport a Godall i en cas de victòria podrien incorporar-se a la seva junta després de les eleccions. Per assegurar-se aquest terç, la solució més fàcil seria la designació immediata d'aquest nou directiu. En la junta de divendres passat, l'atapeït ordre del dia va impedir que es tractés el tema, però el nom del nou directiu es podria decidir en la pròxima reunió directiva.

Xavier Albert Canal, el nom de més consens

Durant la penúltima junta directiva que es va celebrar a Vic, Laporta va proposar Jaume Alonso Cuevillas com a nou integrant de la junta. L'advocat ja havia presidit la mesa electoral en la moció de censura contra Josep Lluís Núñez del 1998, i era el preferit del president. Però alguns directius s'hi van oposar en recordar alguns dels problemes que Alonso Cuevillas va tenir durant la seva època de degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, en què va ser imputat i posteriorment absolt en un cas d'apropiació indeguda i deslleialtat professional. Llavors va sorgir el nom del també advocat Xavier Albert Canal, que a priori sí que compta amb el suport majoritari de la junta. Canal té una llarga experiència en dret esportiu, va presidir la federació catalana de rugbi i actualment forma part de la comissió de disciplina del Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.