Redueixen fins a un 26% el nitrogen dels purins amb un nou pinso
Pinsos Figueras, de Banyoles, és l'única empresa gironina que ho fa
L'estiu de l'any 2007, Pinsos Figueras va iniciar un estudi que es basava en una pauta concreta d'alimentació en truges i porcs d'engreix per reduir el nitrogen excretat. L'objectiu era rebaixar-ne la quantitat sense que això afectés el creixement de l'animal. Finalment, s'ha aconseguit rebaixar un 20% plaça/any el nitrogen dels purins de les truges reproductores i un 26% en els porcs en etapa de creixement i engreix.
Segons explica Ferran Figueras, veterinari de l'empresa, «el ramader aconsegueix que la producció sigui la mateixa i es redueixen els problemes mediambientals i els costos, ja que no cal que es disposi de tanta extensió de terra on llençar les dejeccions ramaderes».
A principis d'aquest any, Pinsos Figueras va començar a comercialitzar aquest nou producte, certificat per la Generalitat. Aquesta empresa banyolina, fundada el 1929 i dirigida ara per Josep Figueras, produeix 5,5 milions de quilos de pinso al mes, un 65% per a porcí i la resta, per a remugants. L'empresa té una desena de treballadors.