Premi als petits detalls

Farré-Garriga aconsegueix set medalles en el concurs de vins i caves Catalunya Girovi

Competir empresarialment en un món cada cop més globalitzat es fa realment difícil. L'única sortida és cuidar els petits detalls, valorar factors com ara la tradició, la qualitat enfront de la quantitat, la personalització o el tracte acurat al client. Així ho entén l'empresa Farré-Garriga, elaboradora de caves i vins. Amb seu a Caldes de Malavella i les vinyes a la Granada, a l'Alt Penedès, Farré-Garriga té una producció anual de 50.000 ampolles de cava i 30.000 de vi. Xifres poc comparables amb les dels grans productors del país. Però Farré-Garriga ha trobat el seu racó en aquest mercat tan competitiu, i en l'última edició del concurs de vins i caves Catalunya Girovi va aconseguir tres medalles d'or, dues de plata i dues més de bronze. Va ser l'empresa més guardonada. «Aquest reconeixement significa que estem en la bona línia i que cada cop intentem fer-ho millor», explica Josep M. Garriga, propietari de l'empresa, juntament amb la seva dona, Carme Farré. Ells mateixos ho reconeixen: «Les empreses familiars no podem competir en segons quins nivells.» Però tenen clar quines són les seves qualitats: «Serietat en el servei, impecable nivell de qualitat, contacte personal amb el client i una presentació del producte molt personalitzada.» La reduïda producció de Farré-Garriga obliga a seleccionar els punts de venda. Els vins i caves d'aquesta marca es poden trobar en pastisseries, xarcuteries selectes, bodegues i establiments de delicadeses. Establiments de Catalunya, tot i que algunes vegades han arribat a altres punts de l'Estat.

Farré-Garriga es va fundar el 1996 i va iniciar la seva trajectòria empresarial amb l'elaboració de tres tipus de cava i tres de vi. Ara ja fan 12 caves diferents, 10 vins (amb DO Penedès), un vi dolç natural i un licor de camamilla. Un dels trets que criden l'atenció dels seus productes són els acabats, la majoria manuals. Els treballs es realitzen a la seu de Caldes, on hi treballen tres persones –set persones més tenen cura de les vinyes i l'elaboració, a la Granada–. Etiquetes personalitzades, algunes amb reproduccions de pintures de Salvador Barrera, detalls com ara la senyera catalana que porta el Farré-Garriga brut natural, posada a mà a cada ampolla, el caputxó de roba de sac, cosit manualment, que caracteritza el cava Especial I Quinquenni, entre d'altres. Un altre aspecte al qual es dóna molta importància: l'etiquetatge en català. I el sentiment de país: el cava Meravella, dedicat a l'orquestra que porta aquest nom, té al fons de l'etiqueta part de la partitura de la Santa Espina. Tot plegat, fa de cada ampolla un producte singular.

Sis caves i un vi, guardonats

En l'última edició del concurs de vins i caves Catalunya Girovi, Farré-Garriga va ser l'empresa més guardonada, amb set medalles. Tres van ser d'or –per al cava gran reserva Especial I Quinquenni, per al vi cabernet sauvignon criança i per al cava brut natural Pau Guimerà–, dues de plata –per al cava brut natural Farré-Garriga i el cava rosat brut Pau Guimerà– i dues més de bronze –per al cava gran reserva de la Mònica i per al cava brut natural rosat de la Lídia–. De fet, des del 1998, Farré-Garriga aconsegueix alguna distinció en aquest concurs, i l'any passat ja en van obtenir cinc. «Per nosaltres és un honor i un prestigi. El jurat està format per tastadors de renom i els productes que s'hi presenten són de gran qualitat», diuen la Carme i en Josep.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.