Canals

L’ANÀLISI

“Les diferents defenses es complementen”

  • VÍDEO: La connexió telefònica amb l'advocat Francesc Homs, després de la tercera sessió del judici d'ahir. EL PUNT AVUI

“En termes futbolístics, diria que és un judici en què juguem en camp contrari i amb l’àrbitre molt decantat. Tot i això, tenim la voluntat de presentar batalla, tant a la sala com de portes enfora.” És una de les reflexions fetes per l’advocat Francesc Homs, que coordina les defenses dels presos polítics de Junts per Catalunya. En una intervenció telefònica realitzada ahir al programa L’illa de Robinson, d’El Punt Avui TV, també va considerar que el fet que Oriol Junqueras s’acollís al seu dret a no contestar a la fiscalia, a l’advocacia de l’Estat i a Vox no és perjudicial, sinó que “suma”. “Faig una valoració molt positiva de la intervenció de Junqueras i la de l’exconseller Joaquim Forn. El discurs de cadascun d’ells respon a perfils i a situacions diverses en relació amb el que va succeir en el referèndum de l’1-O. Les dues opcions són complementàries, no contradictòries.” Homs pensa que, tot i aquestes diferències en l’enfocament de les defenses, “l’important és desemmascarar el relat de les acusacions, per terra, mar i aire”: “No estalviarem cap recurs per posar en evidència les injustificades acusacions contra els processats.” Paral·lelament, l’advocat evidencia que el jutge Manuel Marchena és clarament conscient que el judici “és molt observat per Europa”. Recorda que és el mateix magistrat que hi havia en el judici pel 9-N, en què el mateix Homs va ser condemnat: “No vull desmerèixer els seus coneixements del dret, però ara està fent un esforç per presentar unes formes exquisides, per si la causa de l’1-O acaba al Tribunal Europeu de Drets Humans.” Homs diu que “s’agraeix l’educació”, però en l’apartat tècnic no està satisfet amb com el tribunal ha resolt les qüestions prèvies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia