Mataró vol convertir el Club Nàutic en un centre referent d'esports aquàtics

El govern municipal vol que el futur equipament atregui esportistes d'elit perquè hi facin estades

Quan el Club Nàutic quedi buit, la concessió, que inicialment es va atorgar al Consell Comarcal del Maresme, passarà a les mans de l'Ajuntament de Mataró, una oportunitat que el govern municipal vol aprofitar per tirar endavant un projecte ambiciós que també afectarà l'edifici veí del Centre Natació Mataró, tots dos situats al bell mig del passeig Marítim. Sense perdre de vista que el futur equipament ha de donar servei a tots els públics i oferir activitats de lleure obertes a tothom, el govern municipal creu que s'ha de fer un pas endavant per convertir-lo en un centre d'excel·lència i un «referent» pel que fa als esports aquàtics.

En aquest sentit, s'aposta perquè l'edifici inclogui una piscina nova de waterpolo de mides reglamentàries davant del mar i instal·lacions adequades perquè puguin venir jugadors professionals d'aquesta disciplina i d'altres per fer-hi estades i entrenaments. «Volem que aquest equipament serveixi perquè la ciutat també se situï com a destinació turística esportiva», apunta el regidor d'Esports, Ivan Pera. El govern local, però, no vol que la reforma vagi a càrrec de l'Ajuntament, sinó que sigui una empresa privada la que, a través d'un concurs públic, aconsegueixi la concessió, tiri endavant les obres i gestioni el servei. El regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC), no nega l'interès que té el Centre Natació Mataró per aspirar-hi i per fer-se seves aquestes instal·lacions.

La remodelació de l'antic Club Nàutic, però, va lligada a una operació urbanística que, segons Bassas, té com a objectiu ordenar i revitalitzar aquest tram del front marítim. El pla urbanístic, que dilluns s'ha d'aprovar en una junta de govern local, manté pràcticament igual la superfície global edificada però proposa alguns canvis per reduir l'impacte visual de tot el conjunt. Així, pel que fa al Club Nàutic, es planteja reduir-ne l'altura i enderrocar alguns elements de la segona planta i de la planta baixa, com ara l'edicle que hi ha a la teulada, l'annex que ara ocupa el Consorci per a la Normalització Lingüística o l'espai que es fa servir de cafeteria de l'escola universitària.

Ampliar el CN Mataró

L'espai d'edificació que es perd es traslladaria al Centre Natació Mataró, que des de fa temps reclama poder ampliar les instal·lacions actuals i millorar els serveis que dóna no només als 6.000 socis que té sinó també als esportistes federats que s'hi entrenen. D'aquesta manera l'entitat podria disposar d'una planta més a la façana principal i els dos equipaments veïns tindrien la mateixa altura. Bassas també assenyala que, a canvi, el CN Mataró haurà de contribuir a la urbanització de la zona i, per tant, assumir la meitat del cost d'aquestes obres.

L'aparcament i la millora dels entorns

La proposta, a més, pretén resoldre els problemes de mobilitat que hi ha a la zona, ja que els vehicles envaeixen la franja de passeig Marítim i l'espai de davant de la platja, una situació que interromp els recorreguts dels vianants i dificulta, a vegades, l'accés als edificis. Descartada l'opció de construir un gran aparcament subterrani perquè, segons el regidor d'Urbanisme, és «massa car i complicat», es posarà ordre a les places d'aparcament i, concretament, es preveu condicionar una zona coberta per deixar el cotxe i situada a la planta semisubterrània que s'haurà d'habilitar per a aquest nou ús, i una altra a cel obert davant del Club Nàutic. En total, hi haurà capacitat per a un centenar de vehicles i 50 motos. El pla també inclou els criteris que s'han de seguir per reurbanitzar l'espai exterior, que es calcula que costarà uns 700.000 euros. També es projecta la construcció d'un pas de fusta per superar el forat del pas subterrani que dóna al carrer de Floridablanca, que servirà per donar continuïtat al passeig i connectar-lo amb la zona de les cases del Callao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.