Educació

L'STEPV convoca mobilitzacions en l'ensenyament per a l'octubre

Es protestarà contra la LOMQE, les retallades i l'acord de professorat interí el proper dia 24

El Consell Nacional del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana, ha decidit convocar una sèrie de mobilitzacions, entre les quals es troba la vaga educativa del 24 d'octubre, contra la LOMQE, les retallades, la possible pròrroga del Decret Vela i l'acord de professorat interí.

La convocatòria afecta a tot el personal de l'ensenyament públic (universitari i no universitari) i privada. El Sindicat registrarà en els propers dies la vaga davant de la Conselleria d'Ocupació.

Per al Sindicat, cal treballar per donar una resposta massiva i participativa que ature les polítiques educatives dels governs espanyol i valencià. Unes polítiques que pretenen: acabar amb el dret a l'educació; l'escola pública; retrocedir en el procés de normalització lingüística i acabar amb els drets laborals del personal que hi treballa.

Des del Sindicat s'afirma que per fer front aquestes polítiques i posar fi a les retallades en tots els àmbits (plantilles, beques, salaris, drets…) i que es desregulen les condicions de treball, com ha passat recentment amb l'acord de professorat interí i el decret Vela, “cal organitzar un moviment social i educatiu des de la base, des de baix, a cada localitat i comarca, i al conjunt del País que decidesca sobre la convocatòria de les mobilitzacions i els processos de lluita i negociació”.

Per a l'STEPV, la participació del professorat, de les famílies, de l'alumnat, del conjunt de la societat, com s'està veient a les Illes Balears o en la recent vaga de professorat interí, és l'eina necessària i imprescindible per garantir una resposta real, ferma i massiva a les polítiques educatives del MEC i de la Conselleria d'Educació.

En eixe sentit, consideren que les mobilitzacions aïllades en el temps no són una eina suficient per aconseguir les reivindicacions i és per això que, el Consell Nacional del Sindicat va aprovar, el passat divendres, un calendari de mobilitzacions on s'engloba la Vaga Educativa del 24 d'octubre.

El que es proposa

Les accions que es proposen són:

-Convocatòries d'assemblees entre l'1 i el 10 d'octubre;

El 10 octubre, dia previst per l'aprovació de la LOMQE al Congrés, concentracions a la porta de les escoles i instituts pel matí i per la vesprada concentracions a les capçaleres de comarca.

Tancaments als centres del conjunt de la comunitat educativa sota el lema “pren el teu centre” entre el 14 al 18 d'octubre

El 19 d'octubre: manifestacions Alacant, València i Castelló

El 24 d'octubre Vaga Educativa (piquets als centres entre les 8 i les 10 hores; concentracions a les localitats a migdia i manifestacions a Alacant, València i Castelló per la vesprada).

El Sindicat també considera que la mobilització ha d'anar més lluny del dia 24 de juny, per la qual cosa portarà a les assemblees, xarxes i plataformes educatives propostes per concretar noves mobilitzacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.