Educació

La contraportada

Un somni fet realitat

Quinze alumnes representants dels centres escolars rosincs formen el Consell d'Infants. Junts, proposen la creació d'un espai de jocs a la ciutat

Poder crear un espai de jocs, amb propostes pròpies que el municipi tindrà en compte. Això és el que desitjarien molts infants i el que els 1.313 alumnes de primer a sisè de primària dels cinc centres escolars de Roses ara han fet realitat. Els alumnes de les escoles Narcís Monturiol, Vicens Vives, Els Grecs, Montserrat Vayreda i Centre Escolar Empordà participen en el projecte del Consell d'Infants, per a la creació d'un espai de jocs en dues zones de la rambla de la Riera Ginjolers del municipi.

El Consell d'Infants està format per un total de quinze alumnes representants de les escoles rosinques, tres de cada cicle i escola. Ho participen també la regidora d'Ensenyament, Sílvia Useros, la tècnica d'educació Magda Niubó, Cristina Cases, com a representant dels arquitectes municipals, i Narcís Pou, de la consultoria sociopolítica Neópolis, tècnic de participació i coordinador del projecte. “Els infants són molt més planers que els adults, no fan tantes voltes a les coses com nosaltres; treballar amb ells ha estat una experiència molt agradable”, explica Narcís Pou.

L'elaboració del pla ha passat per diferents fases, des de l'anàlisi de la situació, de l'espai i de les necessitats que hi havia, fins al desenvolupament de propostes per part dels alumnes de cada centre. Aquestes, posteriorment, es van avaluar i debatre entre els membres del consell, tenint en compte la viabilitat, la tipologia de jocs i altres punts com ara seguretat, arquitectura, materials, etc. El passat 30 de maig es va arribar a la proposta final que es presentarà a l'Ajuntament durant aquest mes.

Algunes de les propostes plantejades van ser desmesurades, com ara la creació d'una muntanya russa, però d'altres, en canvi, eren molt atractives, com ara col·locar-hi bancs que portessin els noms de les escoles rosinques. Una de les propostes més sorprenents va ser ajuntar les dues zones, separades per 200 metres, amb una zona de descans al centre, des d'on els pares podrien vigilar totes dues bandes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a