Educació

Polèmica a la UdG sobre si cal retirar un títol ‘honoris causa'

S'ha de debatre en el proper claustre, però hi ha disparitat de criteris sobre la retirada de la distinció a Encarna Roca

La proposta de retirar el títol de doctora honoris causa a la doctora Encarna Roca, que van fer representants dels col·lectius de professors docents i investigadors, estudiants i personal administratiu i serveis de la UdG, ha generat un important debat al si de la comunitat universitària. Ara mateix no està clara la conveniència de tirar-ho endavant i, fins i tot, ha arribat a estar en discussió si cal mantenir-ho a l'odre del dia del proper claustre, que se celebrarà dijous de la setmana vinent. No hi ha res tancat per ara.

Els tres col·lectius, que va recollir 77 signatures
–deu més de les necessàries–, volien la celebració d'un claustre extraordinari per demanar que la UdG fes pinya en suport de la consulta. Entre els punts hi havia la petició de retirar el títol a Encarna Roca, membre del Tribunal Constitucional, “per haver avalat que fos admès a tràmit el recurs de l'Estat”.

Però si bé aquest punt ha estat controvertit ja des dels seus inicis, la proposta conté dos punts importants: que la UdG faci explícit, a través del claustre, el seu suport “a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre” i que es demani a l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) que s'hi pronunciïn favorablement. En l'exposició de motius, els impulsors de la iniciativa afirmaven que “la voluntat majoritària de pronunciar-se sobre el futur polític del país ha topat, un altre cop, amb la negativa de l'Estat”, i que en vista d'aquesta nova conculcació de drets democràtics la UdG no pot eludir la seva responsabilitat social.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia