Educació

La Ustec torna a guanyar les eleccions docents

Els sindicats expressen la seva preocupació per l'elevada abstenció

El sindicat Ustec-STES va guanyar les eleccions sindicals que es van celebrar el 26 de febrer a l'ensenyament públic no universitari, a les quals hi van estar convocats un total de 9.494 mestres i professors de les comarques gironines. És el sisè cop que aquest sindicat guanya de forma consecutiva les eleccions, i ha crescut en nombre de votants, en percentatge i en delegats obtinguts. D'acord amb els resultats electorals, la Ustec tindrà 26 dels 39 delegats sindicals de la junta de personal (quatre més que en les eleccions del 2011); CCOO conserva el segon lloc, amb nou delegats (un menys); l'Aspec-SPS n'ha obtingut quatre (també un menys), i la UGT, que tenia dos delegats, es queda sense cap representant dins de la junta de personal.

Tant la Ustec com CCOO han expressat, però, la seva preocupació per l'elevada abstenció que hi ha hagut en aquestes darreres eleccions i que s'ha situat en un 66,68%. Només ha votat un 33,32% dels electors, contra el 38% de les anteriors eleccions sindicals. A més, prop d'un 5% dels vots van ser en blanc. La Ustec atribueix aquesta situació a les retallades econòmiques aplicades per la Generalitat, unes retallades que s'han deixat sentir, especialment, en els darrers quatre anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia