Societat

Recoder creu que Madrid té “molta por” de fer una “aposta clara” pel corredor del Mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat veu “molt de càlcul electoral” en el suport de Blanco al corredor central

Reconeix que a part de “paraules” la Generalitat no té cap “constatació” de que el govern espanyol demani el pròxim 19 d'octubre incloure l'eix mediterrani com a projecte prioritari en la xarxa bàsica transeuropea

Demana al ministre de Foment que aclareixi públicament quina és la postura de l'executiu de Zapatero

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, veu “molt de càlcul electoral” en la decisió del ministre de Foment, José Blanco, d'apostar pel corredor central a través d'un acord signat amb París per fer una declaració conjunta per demanar a la Unió Europea que prioritzi aquest eix dels Pirineus.

Recoder ha reiterat aquest dijous en declaracions a Catalunya Ràdio que, després de parlar ahir amb Blanco, li va garantir que les negociacions seguien tal com havien acordar amb la Generalitat i que, en un principi, el ministeri de Foment demanarà a Brussel·les que s'aposti pel Corredor Mediterrani. Amb tot, Recoder ha lamentat que aquests moviment electorals no fan més que posar nerviosos els territoris del Mediterrani i per això ha reclamat a Blanco que tranquil·litzi “l'opinió pública catalana” i es pronunciï obertament sobre si aposta o no pel corredor mediterrani. El conseller ha considerat que “sembla que al govern espanyol li fa molt por” apostar obertament pel Corredor Mediterrani.

Amb tot, Recoder ha reconegut que “no hem deixat de ser escèptics” davant els “cants de sirena” del ministre, que el mes de març passat va presidir l'acte de presentació a Barcelona de l'estudi tècnic del corredor del Mediterrani, en què va dir que seria una realitat l'any 2020.

La Comissió Europea ha de definir els projectes que s'han de prioritzar en els propers anys en la xarxa bàsica transeuropea el pròxim 19 d'octubre. Recoder ha reconegut que “a més de paraules no tenim cap constatació” de que el govern espanyol presentarà com a prioritari el corredor Mediterrani.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.