gastronomia
Tanca el restaurant Evo de Santi Santamaria
Hesperia ha decidit unilateralment sobre l'icònic ou que corona l'hotel de l'Hospitalet
El restaurant Evo, que corona l'hotel Hesperia Tower dins d'un emblemàtic ou de vidre, ha tancat les portes. Va néixer fa sis anys a tocar de la Fira de Gran Via, com un projecte d'alta gastronomia dirigit per Santi Santamaria, i va aconseguir una estrella Michelin. Ara, l'empresa ha decidit unilateralment trencar la col·laboració i així ho ha comunicat a l'hotel Regina Santamaria, la filla del reputat xef, mort fa un any i mig.
La jove restauradora es mostrava ahir molt trista per la decisió, que respon a motius econòmics. Santamaria considera que la ubicació de l'Evo és complexa, i explica que s'havia fet un gran esforç per impulsar la demanda, que va créixer un 50% en els últims dos anys. Però no ha estat suficient. Hesperia conservarà el restaurant amb el mateix nom (que li pertany) però ja no serà més un local de gastronomia d'alta gamma. L'estructura de l'Evo tampoc no ha facilitat la seva viabilitat. Ideat com un ovni vidrat amb vistes panoràmiques pel britànic Richard Rogers, es manté tancat durant l'estiu per la calor que s'hi acumula.
La família de Santi Santamaria està centrada actualment a potenciar la joia de la corona del seu pare, Can Fabes, i conserven el Santceloni de Madrid (també en mans d'Hesperia), amb dues estrelles Michelin. Hesperia s'ha compromès a recol·locar els treballadors, comandats pel xef Ismael Alegria.