Societat

Detingudes 17 persones que explotaven sexualment dones nigerianes a Espanya

Gran part de les víctimes estaven embarassades o eren mares de nens petits, fet que els assegurava el seu control

Per condicionar la voluntat de les dones, els detinguts no dubtaven a atemorir-les utilitzant diversos rituals de vodú

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, ha detingut 17 persones que formaven part d'una xarxa dedicada a introduir a Espanya dones nigerianes per mitjà de pasteres per després explotar-les sexualment. Els dos cossos policials han informat que la majoria de les víctimes estaven embarassades o eren mares de nens petits, fet que els assegurava la seva permanència a l'espai Schengen de la UE, i eren controlades per la banda fins i tot quan estaven internades en centres d'acollida.

La investigació policial es va iniciar, precisament, al centre d'acollida de dones immigrants d'Utrera (Sevilla), quan els agents van comprovar que una desena de joves nigerianes mantenien freqüents contactes amb diverses persones alienes al centre. A partir d'aquest moment, es va posar en marxa una laboriosa investigació que ha conduït a practicar 17 detencions: 2 a Barcelona (Barcelonès), 6 a Badalona, 4 a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), 2 a Castelló, 2 a Móstoles i 1 a Alcalá de Henares.

Els detinguts són 16 persones de nacionalitat nigeriana i una altra d'Uganda, a qui s'han intervingut diversos equips informàtics, telèfons mòbils, diversa documentació d'identitat i alguns contractes laborals falsos i 3.000 euros en efectiu.

Amenaces amb vodú

El grup no estava estructurat de forma piramidal, com sol ser habitual, sinó que es tractava d'una xarxa heterogènia de persones especialitzades en les diferents fases de l'activitat delictiva, des que començava la seva captació en terres africanes fins que exercien la prostitució a Espanya. Per condicionar la voluntat de les dones, els detinguts no dubtaven a atemorir-les utilitzant diversos rituals de vodú i comptaven amb la col·laboració d'una de les víctimes, que feia d'intermediària amb les altres dones.

En el transcurs de la investigació policial, que va començar el gener del 2012, els agents van identificar membres de l'organització a Barcelona i en altres ciutats pròximes, així com a Sevilla, Castelló, Palma de Mallorca, i a Alcalá de Henares i Móstoles. Alguns dels membres d'aquesta xarxa cometien, a més, furts i diverses infraccions administratives, i també obligaven les seves víctimes a cometre'ls, informa la Policia, que indica que els objectes robats eren enviats a Nigèria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.