Societat

patrimoni

L'obertura d'un bar a Sant Grau de Tossa permet tornar a visitar l'ermita

Els responsables de l'establiment, obert des d'aquest estiu, han hagut de fer tasques de millora

El consistori espera que serveixi per dinamitzar l'espai

L'ermita de Sant Grau de Tossa de Mar torna a ser visitable gràcies a l'obertura d'un bar al pati i als baixos del complex. Es tracta d'un establiment que s'ha obert amb l'objectiu que dinamitzi l'espai. Per posar-lo en marxa han hagut de fer front a tasques de millora i de condicionament de l'espai. “Estava tot abandonat; ho hem hagut d'arreglar”, explica Jaume Garriga, un dels responsables del nou establiment. Són conscients que l'atractiu principal és precisament l'ermita, i per això també l'han arreglat perquè sigui visitable. El seu estat era força bo, tot i que hi havien entrat a robar i els lladres hi havien causat desperfectes.

El bar ofereix també la possibilitat de fer barbacoes, que s'espera que sigui un reclam. Així es pot oferir un esmorzar de forquilla o un dinar, ja siguin excursionistes, ciclistes o curiosos els qui s'hi acostin. Sant Grau és un dels elements característics de Tossa de Mar. Ubicat a mig camí entre el municipi i Llagostera, en ple massís de l'Ardenya-Cadiretes, és un espai d'un centenar d'hectàrees amb una ermita, una antiga hostatgeria amb instal·lacions esportives i una zona boscosa amb pantà.

Propietat municipal

El 2009, l'Ajuntament, governat aleshores per CiU, va comprar Sant Grau a Ibercaja per un milió d'euros i va intentar convertir-lo en un parador nacional o trobar algun inversor a qui cedir-li l'espai perquè hi muntés un negoci a canvi de rehabilitar-lo i mantenir-lo. Cap d'aquestes vies va donar fruits i davant la voluntat de la família Garriga d'obrir-hi un bar, el consistori (TU-PSC) els ha llogat una part de l'espai. Maria Àngels Pujals (TU), tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, va explicar que el que es vol amb l'obertura del bar és “dinamitzar” l'espai. Va recordar que l'adquisició per part de l'Ajuntament de Sant Grau va ser qüestionada i criticada pel seu partit, però que ara que el tenen “s'ha de reactivar i fer que no es deteriori”. Pujals va explicar que continuen cercant inversors per donar un nou impuls al complex.

LA FRASE

Hem llogat l'espai a l'Ajuntament i per poder-lo obrir hem hagut d'arreglar-lo
Jaume Garriga
Responsable del nou bar de l'ermita de SAnt Grau

En Grau porta Sant Grau

El bar de Sant Grau que ha permès dinamitzar l'espai ha obert aquest estiu i els seus responsables estan contents de l'acceptació que està tenint. Són conscients que per la seva ubicació el boca-orella ha estat i serà clau. Aquests dies a Tossa de Mar la notícia ha anat corrent: “En Grau ha obert un bar a Sant Grau.” I és que l'establiment el regenten en Jaume Garriga i el seu pare, en Grau. Si porta el nom de l'ermita no és per casualitat, es tracta d'una família de la zona, fet que els ha empès a obrir el negoci. Aquest estiu el bar ha obert cada dia des de les deu del matí fins a quarts de vuit del vespre. De cara a l'hivern la idea és obrir els caps de setmana i quan ho sol·liciti algun grup. I pel proper estiu, no descarten, fins i tot, organitzar-hi alguna activitat aprofitant el gran potencial de l'espai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.