Societat

El drac, el lleó i la mulassa tornen a Girona

La Fal·lera recupera el seguici tradicional en la trobada de gegants

La colla Fal·lera Gironina va recuperar ahir, en la trobada de gegants, l'acte més popular de l'últim dia de les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona, el seguici tradicional de la faràndula gironina, tal com es documenta a les làmines de Pla i Dalmau.

Per això, el seguici va estar encapçalat pel lleó, la mulassa, el drac, i l'àliga, els dos primers de Barcelona, el tercer de la Bisbal d'Empordà –no es conserven els gironins– i la darrera sí que era la titular de la ciutat. A part, és clar, aquest seguici tradicional es completava amb els gegants de la ciutat, les dues parelles, l'antiga i la més nova.

La trentena de colles geganteres que hi van participar de diversos punts del país –n'hi havia quatre de la Catalunya del Nord– van fer la plantada al parc del Migdia de Girona. Després d'un esmorzar amenitzat pel grup de música tradicional Els Manetes, van anar sortint del parc per la passera de fusta que travessa l'estany, creant un efecte molt espectacular amb el reflex de les comparses a l'aigua.

Va ser un dia, doncs, per aconseguir bones fotos. La cercavila va enfilar cap al carrer Migdia i es va dirigir cap a la plaça del Mercat, la del Lleó, on totes les colles van fer una ballada conjunta també molt espectacular i que va fer les delícies dels més petits. Els responsables de la Fal·lera es van manifestar molt satisfets per la idoneïtat del recorregut, que era nou, i van avançar que segurament el consolidaran per a les properes edicions. La trobada de gegants es va acabar amb una festassa de música, també a càrrec d'Els Manetes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia