Societat

LA VIDA SOCIAL

Més espectacles i polèmica a la fira medieval de Lloret

Anima Naturalis critica el “patiment” de rapinyaires i ponis en exhibició

El govern local diu que compleixen les normes

Trobadors, joglars, figuracions d'éssers fantàstics, màgia i centenars de parades amb estètica de l'edat mitjana van prendre ahir els carrers del nucli antic de Lloret, dins de la tretzena edició de la fira medieval, que fins aquest vespre se celebra al municipi. Enguany, el consistori ha reforçat la programació d'activitats infantils, amb jocs per aprendre a fer de cavaller, cercaviles amb teatre de circ o la possibilitat que la mainada passegés, com altres anys, a cavall de ponis o petits ases.

Precisament, aquesta atracció i les exhibicions de falconeria que es van fer ahir i que avui es repetiran al passeig Jacint Verdaguer han aixecat les crítiques de l'associació ecologista Anima Naturalis, que des de fa anys insta el govern municipal a deixar-les de programar. L'entitat qüestiona que els ponis i els ases hagin de passar hores lligats transportant nens i amb “consum d'aigua i menjar restringit, pràcticament, a l'horari nocturn”. Respecte a les aus, censuren que “romanguin lligades de les extremitats inferiors i exposades en un púlpit la major part del temps” i, quan s'acaba la jornada, “tancades en petits calaixos de fusta dins d'una furgoneta”.

Ordenança i resposta

L'entitat creu que aquestes pràctiques infringeixen els articles 11 i 12 de l'ordenança de tinença d'animals del municipi selvatà, que prohibeixen “fer ús d'animals com a reclam ambulant” o “mantenir-los lligats durant la major part del dia o limitar-los de una forma duradora el moviment necessari per a ells”. Fonts municipals, però, defensen que es compleix la normativa del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat, amb “la corresponent sol·licitud prèvia, declaració responsable de l'empresa amb els principals requeriments exigibles a complir, memòria justificativa, certificat del veterinari que comprova els animals participants in situ”. També certifiquen els nuclis zoològics d'on provenen els animals i comproven la documentació acreditativa de cadascuna de les bèsties.

LA XIFRA

30.000
persones
preveu el govern de Lloret de Mar que acabin passant per la fira entre ahir al matí i aquesta tarda.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia