Societat

La solidaritat NO fa vacances

El Banc dels Aliments demana a escoles, empreses i clubs esportius que organitzin recollides per cobrir les necessitats de l'estiu

L'any passat es van muntar unes 600 activitats

Recollir prou menjar perquè les més de 250.000 persones que depenen dels quatre bancs dels aliments de Catalunya puguin passar l'estiu. Amb aquest objectiu ja s'ha posat en marxa tot l'engranatge de La fam no fa vacances, la campanya que per segon any consecutiu vol mobilitzar la societat civil per muntar recollides d'aliments. El funcionament és senzill: es demana a empreses, clubs esportius, escoles, esplais i entitats culturals que durant el juny i el juliol organitzin punts de recollida. Cada iniciativa tindrà la seva corresponent entitat social, que serà la que s'encarregarà de distribuir els aliments a les famílies sense recursos. Una de les particularitats de la campanya és precisament que la distribució és gairebé immediata i el menjar ni tan sols passa pel magatzem del banc.

En la primera edició de La fam no fa vacances es van organitzar 600 activitats i es van aplegar 350.000 quilos d'aliments. “L'objectiu és tocar el cor de les persones que poden oferir aliments a qui en necessita”, va explicar ahir el secretari de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Eduard Arruga. Vist que a l'estiu el nombre de donacions baixa, s'ha d'actuar amb previsió, i la feina s'ha de fer abans. Oferir un descompte en un partit de futbol o en un concert a canvi d'aportar un aliment, o bé proposar que els familiars que van al festival de final de curs col·laborin en una recollida de menjar són algunes de les activitats que proposa el mateix Banc dels Aliments.

N'hi ha de més originals, com ara en Marc Fernández Ciurana, que sortirà l'1 de juny del Centre Excursionista de l'Hospitalet de l'Infant per recórrer Catalunya a peu en quinze dies amb el repte de recaptar un quilo de queviures per cada quilòmetre que faci. El 22 de juny, Dia Universal de la Sardana, també es podran portar aliments al parc d'atraccions del Tibidabo.

El tret de sortida oficial de la campanya, que té la col·laboració del Tricicle, es farà el 5 de juny a l'estació de Sants de Barcelona amb l'acció Maletes contra la fam. Danone donarà productes al Banc dels Aliments pel volum equivalent al pes de les maletes dels ciutadans que s'hi acostin per participar en la iniciativa.

Agenda d'activitats

Les webs www.lafamnofavances.org i www.migranodearena.org recolliran totes les activitats que es vagin muntant, de manera que tothom que vulgui fer alguna donació sàpiga on ho pot fer. Com ja és habitual, es demanen sobretot productes nutritius, que no caduquin al cap de poc temps i que siguin fàcils de transportar: llegums, oli, llet, conserves de peix, galetes i també aliments infantils.

Ara hi ha una xarxa de 700 entitats que fan de pont entre els bancs d'aliments i les famílies receptores. Les xifres són contundents: l'any 2008 hi havia 108.500 persones que depenien d'aquest ajut i actualment són gairebé 260.000.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia