Societat

Enfoc forma cuiners amb risc d'exclusió a Tàrrega

Vint alumnes amb risc d'exclusió social van començar la formació com a cuiners i cambrers ahir a Tàrrega, en el marc del projecte Enfoc de l'Associació Alba. L'entitat targarina té una llarga experiència de treball i suport a persones amb malalties mentals i ha estat escollida com a punt de formació del programa Incorpora de l'Obra Social La Caixa a l'Urgell i la Segarra.

El perfil dels inscrits en el programa Enfoc correspon sobretot a immigrants, joves i persones amb trastorns mentals, d'entre 30 i 45 anys. Tots ells són a l'atur des de fa un temps llarg. El curs durarà tres mesos i consta de 300 hores de formació, durant les quals podran aprendre l'ofici. S'hi inclouen un centenar d'hores en pràctiques a empreses. En aquest sentit, Albert Marimon, escollit millor cuiner de Catalunya el 2013, ha destacat la necessitat de formar persones al sector per “cultivar” el que ja hi ha a diferents restaurants de la zona. També s'ha fet una crida a les empreses que tinguin vacants a donar l'oportunitat als participants de fer-hi les pràctiques. Aquest és el primer curs, però n'hi haurà un segon de manteniment i reposador, i un tercer de tècniques de venda. En aquest primer, s'hi havien inscrit 35 persones i n'hi ha que estan en reserva de plaça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia