Societat

Acció altruista per educar en la solidaritat

La Murga finalitza la seva tasca solidària

Joves de Lleida, Barcelona i Girona han fet tasques de rehabilitació en habitatges del centre històric de la ciutat del 3 al 8 de juliol

La Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge coordina la iniciativa

Aquest és el segon any que el projecte La Murga fa actuacions de rehabilitació en habitatges lleidatans. Quaranta-dos nois i noies de 15 a 17 anys han estat sis dies treballant en sis pisos dels carrers Cavallers, Camp de Mart, Ramón y Cajal, La Parra i Riu Essera. Tal com expliquen les coordinadores del projecte, Maria Jové, Roser Vime i Cristina Poza, La Murga té una doble finalitat: millorar les condicions d'habitabilitat dels habitatges on treballen, fent tasques de neteja i pintura, sobretot, i alhora possibilitar que els adolescents coneguin altres realitats socials, econòmiques i culturals, sovint allunyades del seu dia a dia. És per aquesta raó que en el moment de triar els habitatges per fer les actuacions, s'intenta que els models que els joves coneixeran siguin diferents: parelles amb i sense fills, famílies monoparentals, grups de joves o persones grans, d'orígens diversos. Enguany, s'han incorporat al projecte vuit joves del Centre Obert de Companyia. La Murga rep suport de la regidoria de Joventut i dels Serveis Socials de la Paeria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia