Economia

Terrassa alenteix el cobriment d'una riera

Està supeditat a la construcció de 12.000 pisos privats que no s'han iniciat

La crisi econòmica i la forta sacsejada al sector immobiliari han provocat l'alentiment d'una de les actuacions urbanístiques més ambicioses recollides en el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM): el cobriment de gairebé 8 quilòmetres de la riera del Palau que parteix la ciutat, per l'oest, de nord a sud. El consistori va vincular el cobriment de la riera i la urbanització posterior per fer-hi el passeig de Ponent, pel seu elevat cost econòmic –159 milions–, al desenvolupament de nous sectors de creixement residencial que han de finançar el 70% del cost. La realitat és que només al sector de Can Colomer-Torrent Mitger, on s'han de fer 4.490 habitatges, hi estan treballant les màquines, tot i que en la fase d'urbanització. La resta encara estan en fase de tramitació, tot i que els projectes han estat aprovats inicialment. És el cas del sector de les Aymerigues (3.282 habitatges) i Can Marcet (4.170 pisos), tot dissenyats amb els equipaments corresponents.

El regidor d'Hisenda, Jordi Labòria, ja va advertir fa més d'un any que el planejament fet en època de bonança econòmica no s'executaria als ritmes previstos. Un altre dels sectors aturats és el de la reconversió de l'antiga fàbrica AEG per fer-hi 146 pisos a través d'Immobiliària Colonial, que ja va anunciar el 2008 que renunciava a iniciar-los.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.