Sense - El Punt

energia

La línia de Serinyà a Figueres, en marxa

Endesa comença la construcció de la línia de 132 kV, que completarà l'eix elèctric entre Olot i Santa Llogaia

Endesa ha començat a construir la línia elèctrica de 132 kV entre Serinyà i Santa Llogaia d'Àlguema. Aquest tram forma part de l'eix elèctric entre Olot i Figueres, que ha de permetre garantir la seguretat i el subministrament a la Garrotxa, el Pla de l'Estany i, particularment, l'Alt Empordà i l'àrea urbana de Figueres. De fet, a Santa Llogaia connectarà amb la subestació que Endesa tindrà al costat de la que farà Red Eléctrica per la línia de 400 kV. Actualment, aquesta subestació d'Endesa està en fase de tramitació.

De fet, fa poc més de dos mesos que la companyia va posar en servei l'altre tram d'aquest eix, entre Olot i Serinyà. Poc temps després, doncs, ha començat la construcció dels 19,5 quilòmetres entre el municipi del Pla de l'Estany i Santa Llogaia. La primera torre de les 68 que formaran la línia s'ha aixecat a Vilafant, i el calendari anunciat per l'elèctrica apunta que les obres duraran un any i s'acabaran a finals del 2012. Costarà 2,35 milions d'euros, que pagarà la companyia. Aquests diners inclouen mesures de reducció d'impacte ambiental, com dispositius de protecció per als ocells, l'execució dels treballs en períodes en què no s'afecti als hàbitats propers o pintar algunes torres per disminuir-ne l'impacte ambiental. Aquestes mesures ja s'estan aplicant en la gran majoria de línies elèctriques que es construeixen de nou. De fet, la línia Olot-Figueres és de les més importants que falta completar dins la planificació de la Generalitat. La resta surten sobretot de les estacions d'Endesa i Red Eléctrica de Bescanó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.