Sense - El Punt

MÚSICA

L'Acustiqueta torna amb un circuit de lleure familiar

El festival és gratuït i tindrà lloc a Figueres del 30 d'agost a l'1 de setembre

El programa inclou vuit concerts, un espai de jocs, dinars amb animació i tallers de música, dansa i esports

La segona edició del Festival Acustiqueta de Figueres proposa una oferta de lleure familiar amb més concerts i una àmplia varietat d'activitats amb l'objectiu de superar l'assistència de l'any passat, d'unes 15.000 persones.

L'Acustiqueta es la versió familiar i diürna del Festival Acústica i combina xous d'animació infantil amb concerts de grups que habitualment fan música per a adults, però que s'han llançat a l'aventura de l'espectacle infantil. “Els nens i les nenes són els que sempre quedaven bocabadats quan fèiem un concert, per això vam decidir fer un repertori per a ells”, explica el John Lennon dels Abbey Road, una formació que feia concerts tribut a The Beatles i ara presenta Beatles for Kids.

Un cas similar és el de The Pinker Tones, que s'han dedicat a la música electrònica durant deu anys i ara volten Catalunya amb el cantautor Albert Pla per explicar el conte d'en Rolf i la Flor, una història bilingüe amb música en acústic. Una altra de les novetats és l'espectacle d'en Landry el Rumbero, que introduirà la rumba catalana als nens amb l'objectiu “de divulgar la figura del gitano català i el gènere de la rumba com a part de la cultura del país”. El festival també inclou les actuacions de l'orquestra Di-Versiones, els Zoomwats, els Pot Petit, Salva Roncero (Lax'n'Busto), Jofre Bardagí, Andreu Rifé, Helena Casas (Pomada) i del grup Acció, molt conegut entre el públic adolescent.

Menys pressupost

En la presentació al Museu de la Xocolata de Barcelona, el director de l'Acustiqueta, Xavier Pascual, va confirmar ahir que “el festival té 311.000 euros de pressupost, però que disposa d'un 15% menys de finançament per la pèrdua de patrocinadors i la retirada de les ajudes de la Generalitat”.

La reducció de pressupost no ha afectat l'oferta, ja que enguany el festival manté els tallers als museus de la ciutat i, a més, obre el nou espai d'oci Jocs, ubicat a la plaça de Josep Pla, amb tallers de dansa, percussió, ioga infantil i un karaoke. L'espai serà una fira lúdica de diverses entitats i empreses de lleure familiar, en què hi haurà uns convidats sorprenents: l'equip de rugbi de l'Usap de Perpinyà, que ha arribat a un acord amb la direcció del festival per donar-se a conèixer i alhora popularitzar aquest esport entre el públic infantil català.

RUMBA

30.08.13
Landry el Rumbero
portarà a la plaça de Catalunya un espectacle de divulgació de la rumba catalana.

ROCK

31.08.13
Abbey Road
presenta ‘Beatles for Kids' a la Rambla, una selecció de clàssics del grup britànic per a tota la família

ELECTRÒNICA

01.09.13
The Pinker Tones
i Albert Pla narren la història d'en Rolf i la Flor, un conte bilingüe, a la Rambla.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.