Societat

Bartomeu Muñoz nega les irregularitats i diu que va actuar com qualsevol ajuntament

Descarta tornar a la política perquè “no seria bo” i atribueix el cas a una caça política

Ha reiterat que el que va succeir en el municipi no és diferent del que passa a altres administracions locals

L'ex alcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz, imputat en el cas Pretòria, empresonat i en llibertat sota fiança de 500.000 euros des del desembre, ha assegurat aquest dilluns que en l'exercici del seu càrrec no ha comès “cap irregularitat” i que en matèria urbanística sempre ha actuat com qualsevol Ajuntament.

“Ni una sola” irregularitat, ha reiterat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què a més s'ha mostrat “convençut” que així va ser durant els set anys de mandat al capdavant de l'Ajuntament de la ciutat.

Muñoz ha negat totes les acusacions judicials, així com els informes realitzats per la Sindicatura de Comptes en què alertava de les irregularitats dutes a terme a Santa Coloma, i ha reiterat que el que va succeir en el municipi no és diferent del que passa a altres administracions locals.

D'aquesta manera, ha citat com a exemple la pròxima instal·lació d'un Ikea en un municipi de l'àrea metropolitana de Barcelona, en referència a Sabadell, encara que no l'ha nomenat.

En la mateixa línia, ha comentat que no ha realitzat adjudicacions a dit “mai a la vida”, i ha defensat que totes aquestes van passar el concurs corresponent i ha titllat de “radicalment fals” els tractes de favor a determinades constructores.

Muñoz ha suposat que darrere del cas Pretòria es trobaven la necessitat d'“algú” de qüestionar la teoria de l'oasi polític català, més enllà d'acusar a el PSC, de manera que la suposada caça de responsables polítics es va estendre també als ex alts càrrecs de CDC Macià Alavedra i Lluís Prenafeta.

L'ex alcalde ha assegurat que no pensa tornar a la política, perquè a més no seria “bo” que ho fes, si bé ha evidenciat que té ganes de que el procés judicial acabi “com més aviat millor” i de manera positiva per als seus interessos, ja que aquesta serà la única manera de “retrobar una certa normalitat”, ha dit.

El passat mes de juliol, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional va desestimar la majoria de recursos interposats pels imputats en el cas Pretòria contra diferents diligències de la instrucció que va portar a terme Baltasar Garzón.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.