Danone inaugura a Barcelona un centre obert al públic, amb museu i restaurant

Hi ha invertit 500.000 euros i és el primer que té la companyia, que enguany celebra 90 anys

La companyia ha invertit mig milió d'euros en les instal·lacions, que ocupen un espai de 300 m² als baixos del número 477 de l'avinguda Diagonal de Barcelona, a tocar de la plaça de Francesc Macià, i que estan estructurades en quatre espais diferents. Una tercera part del centre l'ocupa un espai on s'impartiran conferències sobre nutrició i bons hàbits per als consumidors, ja que el nou local Danone Barcelona busca establir una relació tan pròxima com sigui possible amb el consumidor final dels seus productes.

«Danone Barcelona no és una botiga on comprar les postres que comprem al supermercat sinó un espai que busca dimensionar la nostra marca i ajudar en la salut del nostre consumidor», explicava ahir el director general de Danone SA, Jérôme Boesch. Així, el local disposa també d'un restaurant de menjar saludable –amb un menú econòmic de dilluns a divendres de 8,5 euros i un altre de diari de 12 euros–, que tindrà capacitat per a 58 comensals i podrà oferir uns 200 àpats diaris, una zona de museu o de records, on es podrà descobrir la història del iogurt a partir del recorregut de la marca, i, per últim, té també la iogurteria, on «es podrà consumir un tipus de iogurt que no es pot menjar cada dia», en paraules de Santiago Mier, director de màrqueting de la companyia. En aquest darrer espai (vegeu la foto, a dalt), el gust final del iogurt o del gelat de iogurt es pot ajustar al màxim a les preferències del consumidor amb una extensa varietat de guarnicions.

La de Barcelona és la primera i única seu d'aquestes característiques que té la companyia, que no descarta obrir-ne de noves si la de l'avinguda Diagonal funciona. «És probable que n'obrim més però primer hem d'aprendre de l'experiència de la de Barcelona perquè no tenim cap pla concret d'expansió en aquest camp», explicava ahir Boesch.

Una marca que neix al Raval fa 90 anys

Des que la marca va néixer en un obrador del carrer dels Àngels de Barcelona, al barri del Raval, fins a l'actualitat, han passat ja 90 anys. Danone celebrarà enguany l'efemèride amb un seguit d'actes el més significatiu dels quals serà, justament, la inauguració de l'espai Danone Barcelona, que vol posicionar la marca entre els consumidors de la ciutat que la va veure néixer i obrir un pont de diàleg i comunicació.

L'aventura dels iogurts Danone va néixer l'any 1919 quan Isaac Carasso va començar a fabricar-ne amb ferments de l'Institut Pasteur de París de manera artesana, inspirat en els mètodes tradicionals dels Balcans. L'any 1923 el Col·legi de Metges n'autoritza la prescripció mèdica i l'any 1941 es posa en marxa la moderna Danone SA. Té una planta de producció a Parets del Vallès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.