Necrològiques

Cultura

Broadway perd una altra de les seves llegendes, el ballarí Hinton Battle

Va saltar a la fama fent d’“espantaocells” en la versió musical d’“El mag d’Oz”

El mateix dia que es va conèixer la mort de Chita Rivera, estrella de musicals com “West Side story” i “Chicago”, el Hollywood Reporter va informar dimarts de la mort als 67 anys del cantant i ballarí Hinton Battle, tres cops guanyador en la categoria de millor actor als premis Tony, els Oscar del teatre. La família no ha informat de la causa de la mort.

L’artista va saltar a la fama ja d’adolescent per interpretar a Broadway el personatge de l’espantaocells al musical “The whiz” , del qual se’n faria una versió cinematogràfica el 1978 dirigida per Sidney Lumet. En el film, conegut en català com “El mag”, el paper de l’espantaocells el va fer Michael Jackson, que va imitar en la pantalla tots els moviments de Battle a l’escena. De fet, els fans d’aquesta versió alternativa d’“El mag d’Oz” van criticar la substitució de Battle i el projecte va ser un fracàs absolut.

El ballarí, que s’havia format en escoles de ballet a Washington i Nova York, va debutar a l’escenari amb només 15 anys. Va participar en grans produccions com “Dancin’”, “Dreamgirls”, “Chicago” i “Ragtime”, a banda de participar en múltiples programes i sèries televisives com a coreògraf i actor.

Entre altres va rebre premis com el Fred Astaire, l’Ira Aldridge, el Planet Connection i el Rosie Award, per la seva “extraordinària trajectòria en el món del teatre”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia