Necrològiques

CULTURA

Mor Richard Tandy, teclista de la llegendària banda Electric Light Orchestra

Va ser un dels mestres en l’ús dels instruments electrònics que es van anar imposat en el rock

El músic i compositor anglès Richard Tandy (Bimingham, 1948), membre de la mítica banda de rock Electric Light Orchestra va morir ahir als 76 anys, segons van confirmar mitjans del seu país. Va ser un teclista avançat al seu temps gràcies al seus coneixements tecnològics d’instruments electrònics com el sintetitzador Moog Minimoog , el clavinet, el mellotron o els revolucionaris Yahama CS-80 i el piano elèctric Fender Rhodes, a banda de ser un virtuós pianista. El 2017 va ser inclòs en el Saló de la Fama del rock juntament amb els seus companys del grup.

Tot i que el vocalista i guitarrista Jeff Lynne va ser l’ànima i el compositor dels grans èxits d’un grup que seguia l’estela dels Beatles, el rol de Tandy va ser determinant en els àlbums més recordats del grup: A New World Record, Out of the Blue, Discovery i Time. Va haver de arranjar les seves parts electròniques amb la presència d’instruments d’orquestra clàssics, una de les bases del so del grup.

El primer grup professional en què va tocar va ser The Move amb un company de la seva escola musical, Bev Bevan. En la primera formació de l’Electric Light Orchestra Tandy n’era el baixista però quan el grup va fer el salt a un rock progressiu més experimental el músic va passar a ser el teclista. A excepció del primer àlbum, va participar en la gravació de totes les obres del grup.

Tandy va col·laborar amb el mateix Jeff Lynne en la banda sonora d’Electric Dreams i en el seu àlbum en solitari Armchair Theater. El 1986 va gravar Earthrise amb el grup Tandy Morgan Band, format per antics membres de la banda que el va portar a la fama.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]