Necrològiques

Lluís Sidera i Pujolràs

Fundador del Museu Etnològic d'Amer

Lluís Sidera i Pujolràs, fundador del Museu Etnològic d'Amer, va morir ahir, dia 25 de gener del 2011, a l'edat de 74 anys.

Lluís Sidera era un amerenc que va haver de deixar la vida de pagès a la seva casa natal, Can Cau, per guanyar-se la vida en altres oficis i treballar en el sector de la indústria durant quinze anys, fins que una malaltia crònica el va apartar de la vida laboral. Al llarg de la seva vida, Sidera va arribar a acumular aproximadament fins a 2.500 peces, eines i objectes dels oficis més corrents del país.

El 23 de març del 1990, Lluís Sidera va fer donació davant notari de la seva col·lecció. Va ser l'embrió del que després es convertiria en el Museu Etnològic d'Amer (MEd'A), que actualment, a més de la col·lecció particular de Sidera, també inclou sales d'exposicions temporals i espais per realitzar activitats pedagògiques. Fins a la data de la inauguració del MEd'A a l'antic edifici de la sagristia major, anomenat Can Terme, la col·lecció s'exposava a l'edifici particular del mateix Sidera. La seu actual del museu, dividit en quatre plantes, es va inaugurar l'11 de novembre del 2006 i es va constituir com a equipament municipal.

La cerimònia exequial se celebrarà demà dijous, dia 27 de gener, a les 12 del migdia, al monestir de Santa Maria d'Amer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a